Ομάδα “Μαθητεία”: Στόχος μας πρέπει είναι να γίνει ο Κούταβος πιο ανθρώπινος

Έγινε η συνάντηση της Ομάδας “Μαθητεία” χθες το απόγευμα στο ξενοδοχείο Αίνος στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου. Την Ομάδα “Μαθητεία” έχουν συστήσει ο καθηγητής Κώστας Πετράκης με τον Ηλεκτρολόγο Μηχανικό, Κώστα Πρέτζα σαν μία ομάδα προβληματισμού και συζήτησης.

Στην ομάδα μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε θέλει να προτείνει κάποιες λύσεις σε θέματα που αφορούν την κοινωνία που ζούμε ή απλά να εξωτερικεύσει τους προβληματισμούς του ερχόμενος σε επαφή με ανθρώπους που συμμερίζονται τις σκέψεις και τις αγωνίες του.

Στη συνάντηση συμμετείχαν φορείς αλλά και απλοί πολίτες Κεφαλονιάς που αγαπούν το νησί και θέλουν μία μέρα να το δουν να πρωταγωνιστεί σε σχέση με άλλους τόπους τόσο σε επίπεδο Πολιτιστικό, όσο και τουριστικό αλλά και επιστημονικό. Το θέμα που μονοπώλησε τη συζήτηση της Ομάδας “Μαθητεία” ήταν η λιμνοθάλασσα του Κουτάβου και με ποιους τρόπους μπορεί να αναδειχθεί το μοναδικό οικοσύστημα που διαθέτει, να αναβαθμιστεί η περιοχή και να προστατευθεί έτσι ώστε να μπορούμε όλοι να απολαμβάνουμε την ομορφιά και τη ηρεμία που μας προσφέρει, όπως τόνισε ο κ. Πετράκης: “Στόχος είναι ο Κούταβος να γίνει πιο ανθρώπινος, πιο όμορφος και όλοι μαζί οι Αργοστολίωτες και οι Κεφαλλήνες να αποφασίσουνε πως τον θέλουν και πως τον οραματίζονται”. Και συνέχισε ο κ. Πετράκης: “Δεν νομίζω ότι όραμά μας είναι να κάνουν σλάλομ οι κύκνοι ανάμεσα σε χρήσεις θαλάσσιες ή γης”.

Τέθηκαν και άλλα θέματα όπως οι διαγραμμίσεις των πεζών που είναι ένα σημαντικό θέμα ιδίως την καλοκαιρινή σεζόν και βοηθάει στην καλύτερη κυκλοφορία των πεζών και οχημάτων καθώς οι επισκέπτες του νησιού μας δεν ξέρουν από ποια σημεία  μπορούν να διασχίσουν άφοβα το δρόμο, με αποτέλεσμα να έχει αρνητική εικόνα για το νησί μας. Ένα άλλο θέμα που συζητήθηκε ήταν τα σημεία πρόσβασης των ΑΜΕΑ, που συνεχώς είναι μπλοκαρισμένα, με αυτοκίνητα και μηχανάκια να κλείνουν την δίοδο κάνοντας την κυκλοφορία αυτών των ανθρώπων μαρτύριο, καθώς πρέπει να ψάξουν για άλλη πρόσβαση έτσι ώστε να φτάσουν στον προορισμό τους.

Η επόμενη συνάντηση της Ομάδας “Μαθητεία” θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή.

1-DSC04721 1-DSC04720 1-DSC04719 1-DSC04717 1-DSC04716 1-DSC04715

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις