Ζάκυνθος:Γάμοι αλά ελληνικά, τέλος

Ως πρωτοποριακή και μόνο θα μπορούσε να θεωρηθεί η σκέψη του Δημάρχου να θέσει τέλος στους γάμους αλά ελληνικά που τελούνταν μέχρι σήμερα σε διάφορες τουριστικές περιοχές του νησιού.
Αυτό θα γίνει με την απαγόρευση της τέλεσής τους σε χώρους εκτός του Δημαρχείου.
Με μια τέτοια ενέργεια δεν θα ξαναδούμε “σκηνές” από τις ταινίες “Γάμος α λα Ελληνικά” και “Μάμα Μία” που θέλησαν να ζήσουν αρκετοί Βρετανοί τουρίστες, οι οποίοι έρχονται στη Ζάκυνθο, προκειμένου να συνδυάσουν τις διακοπές τους με την ομορφότερη ημέρα της ζωής τους.
Όσον, δε, για την αντιπρόταση που θέλει μετά την τελετή στο χώρο του Δημαρχείου να ακολουθεί “εικονικό” μυστήριο στον τόπο της αρεσκείας των μελλονύμφων μάλλον αποτρεπτικά θα λειτουργήσει για τους ίδιους και τους συγγενείς τους
Σαν να μην έφθανε αυτό, η δημοτική αρχή προσανατολίζεται και στην αύξηση των τελών γάμου κατά 30€. Ποσό που μέχρι σήμερα εισέπρατταν οι δημοτικοί υπάλληλοι που τελούσαν τους γάμους και από εδώ και εις το εξής θα μπαίνουν στο δημοτικό κορβανά. Μια εύκολη λύση στο να αυξηθούν ξεκούραστα και δίχως πολιτικό κόστος τα έσοδα του δήμου.

Έχουν γίνει μόδα
Οι γάμοι στην Ελλάδα και δη στη Ζάκυνθο, έχουν γίνει μόδα. Οι γαμήλιες τελετές τα τελευταία χρόνια έχουν εκτοξευθεί στα ύψη, γεγονός που αποδεικνύει ότι αποτελούν μια εναλλακτική μορφή τουρισμού. Πρέπει να αναφερθεί ότι όσοι παντρεύονται στη Ζάκυνθο, το κάνουν για τρεις λόγους: Α) Συνδυάζουν τις διακοπές τους με την ομορφότερη ημέρα της ζωής τους, Β) Πληρώνουν πολύ λιγότερα χρήματα (ένας γάμος στη Βρετανία μπορεί να κοστίσει μέχρι και 25.000 ευρώ, ενώ στο νησί μας φτάνει έως τις 5.000 ευρώ!) και Γ) Η διαδικασία για την πιστοποίηση του γάμου είναι πιο απλή. Στο νησί γίνονται πολιτικοί, χριστιανικοί και καθολικοί γάμοι, ενώ εκτός από τους Βρετανούς, έρχονται ζευγάρια από τη Ρουμανία, την Τσεχία, την Αυστραλία, τη Βραζιλία και την Αμερική! Συμπερασματικά, οι γάμοι συμβάλλουν στην τουριστική ανάπτυξη της Ζακύνθου και έτσι θα πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή σε αυτό το είδος τουρισμού.

ΠΗΓΗ:http://imerazante.gr

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις