Γιώργος Καλούδης: Επερώτηση για την αδράνεια της Περιφέρειας στην αντιμετώπιση του καταρροϊκού πυρετού

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ
Για την Αδράνεια της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων να κάνει κουνουποκτονία και να αντιμετωπίσει τον καταρροικό πυρετό των προβάτων.

Προς : Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρο Γαλιατσάτο

Κέρκυρα 2-10-2014

Κοινοποίηση: Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρήστο Μωραίτη

Κοιν.: ΜΜΕ και ΜΚΔ ΕΠΤΑΝΗΣΟΥ

Κύριε Περιφερειάρχη
Α. Εφέτος οι επιδρομές των κουνουπιών σε καθημερινή δράση, περισσότερες από ποτέ τα τελευταία 20 χρόνια, έχουν κάνει δύσκολη τη ζωή των κατοίκων αλλά και των τουριστών, χωρίς να διασκεδάζονται οι ανησυχίες τους για τυχόν μεταφορά μολυσματικών ασθενειών από τα τσιμπήματά τους. Ο λόγος είναι που εφέτος δεν έγινε κουνουποκτονία.
Γιατί ;
Ποιοι –ονομαστικά- ευθύνονται που αδρανήσατε και δεν έγινε κουνουποκτονία με αποτέλεσμα να συνεχίζει να γίνεται όλο και πιο δύσκολη η ζωή των κατοίκων αλλά ταυτόχρονα να συντελείται και από το γεγονός αυτό παραπέρα δυσφήμηση στον –ποιοτικά οικονομικά υποβαθμισμένο- τουρισμό μας ?

Β. Πρόσφατα είχαμε πολλά κρούσματα καταρροικού πυρετού σε πρόβατα κτηνοτρόφων αλλά και νοικοκυραίων με αρκετά νεκρά πρόβατα, ενώ στην αρχή, παρά τις καταγγελίες νοικοκυραίων και κτηνοτρόφων έγινε προσπάθεια συσκότισης και συγκάλυψης.
Με βάση τα παραπάνω ερωτάσθε:
Γιατί δεν ενημερώσατε έγκαιρα τους κτηνοτρόφους και τον πληθυσμό ?
Σε ποιες συγκεκριμμένες ενέργειες προέβησαν η Κτηνιατρική Υπηρεσία και ο Νομίατρος ?
Σε ποια αίτια αποδίδεται ο καταρροικός πυρετός ? Είναι και αυτός εισαγόμενος ?
Θα αποζημιώσετε τους κτηνοτρόφους ?
Τι συγκεκριμμένα μέτρα λάβατε μέχρι σήμερα για τη προστασία της δημόσιας υγείας ?

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις