Τιμήθηκε ο Πρέσβης της Ταϋλάνδης-Αδελφοποίηση με Δήμο Κεφαλονιάς

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση υποδέχτηκαν στο Δημαρχιακό Μέγαρο, σήμερα το μεσημέρι, τον Πρέσβη της Ταϋλάνδης κ. Goompol Manaschuang συνοδευόμενο από τη σύζυγό του κα Enapong Uampidhaya, ο Δήμαρχος, Αλέξανδρος Παρίσης, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Ευάγγελος Κεκάτος και η χήρα Παναγή Γεράκη κα Γερασιμούλα Κουμαριώτη Γεράκη.

Η οικογένεια Γεράκη έχει στενότατη σχέση με την χώρα της Ταϋλάνδης και συγκεκριμένα με το Σιάμ, καθώς ο πρόγονος του αείμνηστου Παναγή Γεράκη, Κωνσταντίνος Γεράκης, του Γεωργίου και της Τζαννέτας Φωκά, έχει συνδέσει το όνομά του με την ιστορία της χώρας αυτής, που βρίσκεται στη Νοτιοανατολική Ασία, καθώς διετέλεσε Αντιβασιλέας του Σιάμ τον 17ο αιώνα.

Ήταν και επιθυμία του ίδιου του Πρέσβη να βρεθεί στην γενέτειρα της οικογένειας Γεράκη που τίμησε την χώρα της Ταϋλάνδης συμβάλλοντας τα μέγιστα στην ευημερία και ανάπτυξη της χώρας κατά την διάρκεια της Αντιβασιλείας του Κωνσταντίνου Γεράκη, καθιστώντας το Σιάμ, τώρα Ταϋλάνδη σε μία ανερχόμενη και υπολογίσιμη οικονομία.

Ο Πρέσβης επισκέφθηκε το νησί μας στα πλαίσια της αδελφοποίησης της Κεφαλονιάς με την πόλη  Λοπμπούρι, όπου σώζεται  η οικία του Κωνσταντίνου Γεράκη. Η  κα Γεράκη φανερά συγκινημένη τόνισε μεταξύ άλλων έχοντας στο πλευρό τις δύο κόρες και την βαφτισιμιά του συζύγου της: Εύχομαι και ελπίζω όλα να έχουν αίσιο τέλος και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον κ. Κεκάτο ότι θα κάνει τα καλύτερα και βάση αυτού του πλάνου που είχε ο Παναγής στο μυαλό του, περνώντας όλο το ιστορικό αρχείο στα χέρια του κ. Κεκάτου, που και εγώ εμπιστεύομαι”.

Στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο καθηγητής Σεισμολογίας, Γεράσιμος Χουλιάρας που βρίσκεται αυτές τις μέρες στο νησί μας όπου παρακολουθεί την μετασεισμική δραστηριότητα, μάλιστα κατά τη διάρκεια τη συζήτησης πρότεινε στον κ. Πρέσβη συνεργασία πάνω σε επιστημονικά ζητήματα ενώ αναφέρθηκε στην σεισμική δραστηριότητα και στο γεγονός ότι το νησί μας άντεξε δύο μεγάλους σεισμούς χωρίς να έχουμε τον παραμικρό τραυματισμό. Ο κ. Manaschuang έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο θέμα των σεισμών και ζήτησε να μάθει περισσότερα, είναι η πρώτη φορά όπως ανέφερε που επισκέφθηκε το νησί μας και έμεινε κατενθουσιασμένος συγκεκριμένα τόνισε σε δηλώσεις που έκανε μετά την βράβευσή του από τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς Αλέξανδρο Παρίση: “Συζητάω ακόμη με τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο για τη συνεργασία που μπορούμε να έχουμε σε τομείς όπως η εκπαίδευση, ο πολιτισμός και η επιστήμη, κάτι που αναμένεται να γίνει στο μέλλον”.

Το απόγευμα η κα Γεράκη συνόδευσε τον Πρέσβη στο Κάστρο όπου βρίσκεται η προσεισμική πατρογονική οικία του Κωνσταντίνου Γεράκη ενώ αμέσως μετά τον ξενάγησε στο σπίτι του αείμνηστου συζύγου της, που σώζονται τα ιστορικά κειμήλια της οικογένειας Γεράκη.

1-DSC04302 1-DSC04308 1-DSC04310 1-DSC04312 1-DSC04317 1-DSC04318 1-DSC04329 1-DSC04331 1-DSC04332 1-DSC04335 1-DSC04339 1-DSC04340

 

 

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις