Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Κάλεσμα σε σύσκεψη την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου στο Εργατικό Κέντρο

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ (ΚΥΡΙΑΚΗ 11:30 πμ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ)

 Το Δ.Σ. του εμποποεπαγγελματικού συλλόγου Κεφαλονιάς-Ιθάκης αποδεχόμενο το πλαίσιο αιτημάτων και πάλης της Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε., καλεί σε σύσκεψη τα Δ.Σ. των επαγγελματικών- εμπορικών συλλόγων και όλους τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες του νομού μας, την Κυριακή 28-09-2014 και ώρα 11:30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο. Σκοπός της σύσκεψης είναι να  διαμορφώσουμε κοινό πλαίσιο αιτημάτων και πάλης απέναντι στις πολιτικές που μας αφανίζουν και ιδιαίτερα στο νέο γύρο επίθεσης που εξαπολύουν σήμερα  Ε.Ε.., κυβέρνηση, μεγάλο κεφάλαιο.

Συνάδελφοι: ο εκβιασμός  και η τρομοκρατία που ασκείται από την συγκυβέρνηση, με αφορμή τα χρέη των αυτοαπασχολούμενων, μέσω του κέντρου είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών (Κ.Ε.Α.Ο.), η επιδείνωση της φοροεπιδρομής, τα κόκκινα δάνεια και οι πλειστηριασμοί, η ραγδαία αύξηση των ανασφάλιστων και η ανεργία στο χώρο, μας εξαφανίζουν. Ο μόνος τρόπος για να αναχαιτίσουμε τα σχέδια εξόντωσης της κυβέρνησης είναι η ανασύνταξη του Λαϊκού κινήματος. Να αποφασίσουμε από κοινού δράσεις.

Προτείνουμε:

-Tην 1η Οκτώβρη ημέρα πανελλαδικής δράσης των σωματείων που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ, να προχωρήσουμε σε δυναμικές παραστάσεις διαμαρτυρίας στην εφορία, στον Ο.Α.Ε.Ε.  και στο Δήμο.

-Την συμμετοχή μας στο πλαίσιο αιτημάτων πάλης και δράσεων του Ε.Κ.Κ.Ι. και των φορέων, που προέκυψε από την σύσκεψη που έγινε τις 22 Σεπτέμβρη 2014, με κομβικά σημεία το συλλαλητήριο το Σάββατο και ώρα 7:30 το απόγευμα την 4η Οκτωβρίου 2014 στο Αργοστόλι και τo Σάββατο τις 12:00 το μεσημέρι την  1η Νοέμβρη 2014 στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο του Π.Α.Μ.Ε. στην  Αθήνα.

ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ:

ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ.

   ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ: 

-Κατάργηση του ν.4110/2013 (κατάργηση αφορολόγητου, 26%φορολογία από το πρώτο ευρώ), του τέλους επιτηδεύματος για εισοδήματα μέχρι 20.000€. Κατάργηση των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ στα είδη διατροφής, την εκπαίδευση, την υγεία και τα οικιακά τιμολόγια ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνίας. Κατάργηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης. Κατάργηση των φόρων στην πρώτη κατοικία.

-Καθορισμός αφορολόγητου ορίου  20.000€ και επιπλέον 5.000€ για κάθε προστατευόμενο μέλος.

Αναγνώριση των λογιστικών βιβλίων ως μοναδική πηγή προσδιορισμού εισοδήματος, κατάργηση κάθε είδους αντικειμενικών κριτηρίων και «περαίωσης».

-Μείωση κατά 50% των δημοτικών φόρων και τελών για κέρδη μέχρι 20.000€ και αύξηση τους για τις μεγάλες επιχειρήσεις.

-Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%

-Μείωση 50% των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Κατάργηση των διοδίων.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ: 

– Δημόσια, καθολική, κρατικά επιχορηγούμενη κατά τα 2/3.

-Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 30%, χωρίς απώλεια ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

-Διαχωρισμός των κλάδων σύνταξης και υγείας του ΟΑΕΕ με διαχωρισμό των αντίστοιχων εισφορών.

-Μείωση της εισφοράς για τον κλάδο υγείας κατά 50% με προοπτική την κατάργησή της.

-Ανανέωση όλων των βιβλιαρίων ασθενείας ανεξαρτήτως χρεών.

-Θεσμοθέτηση τέλους επί των κερδών των επιχειρήσεων υπέρ του ΟΑΕΕ, κλιμακούμενο προοδευτικά, για κέρδη άνω των 20.000€.

ΧΡΕΗ:

-Πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, το δημόσιο, τις τράπεζες και τους ιδιώτες. Κεφαλαιοποίηση των χρεών, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. Μακρόχρονη ρύθμιση, με δόσεις που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.

-Αποποινικοποίηση των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, κατάργηση των αντίστοιχων νόμων. Κατάργηση του ΚΕΑΟ για χρέη στον ΟΑΕΕ. Κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας για τον ΟΑΕΕ.

-Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας. Αναστολή των κατασχέσεων επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών κ.λπ. για τους αυτοαπασχολούμενους που διατηρούν την επιχείρησή τους.

ΑΝΕΡΓΟΙ:

-Επίδομα ανεργίας στα 600 € και πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή κάλυψη για κάθε αυτοαπασχολούμενο που κλείνει το μαγαζί του, χωρίς εξαιρέσεις μέχρι να βρει νέα εργασία.

-Αναγνώριση του χρόνου ανεργίας στα συντάξιμα έτη. Πάγωμα όλων των χρεών και των ρυθμίσεων για όσο διάστημα παραμένει άνεργος.

-Δωρεάν μετακίνηση με όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας.

-Μηδενικά δημοτικά τέλη, μηδενικά τροφεία, δωρεάν αθλοπαιδιές και πολιτιστικές δραστηριότητες για τα παιδιά των ανέργων.

                  ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ.

-Κατάργηση του δημοτικού φόρου που έρχεται στο λογαριασμό της ΔΕΗ.

-Η κλίμακα στον ΤΑΠ  να πέσει στο10% από το 35% που είναι σήμερα.

-Να καταργηθεί το τέλος  παρεπιδημούντων στους μικρούς αυτοαπασχολούμενους   ΕΒΕ και να παραμείνει στις μεγάλες επιχειρήσεις.

-Η χρέωση της τιμής του νερού να μειωθεί κατά 50%.

-Να μην επιβληθεί κανενός είδους πρόστιμο στους μικροεπαγγελματίες της παραλίας και να λυθεί οριστικά το θέμα αδειών κοινόχρηστων χώρων από Δήμο-Λιμενικό ταμείο- Λιμεναρχείο-περιφέρεια.

Για το ΔΣ:

Ο Πρόεδρος                                                                                    Ο Γεν. Γραμματέας

Μαρκάτος Μιχάλης                                                                      Λουκάκης Σπύρος

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις