Αστυνομικοί έλεγχοι στα Ιόνια Νησιά για την πρόληψη της εγκληματικότητας

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν το χρονικό διάστημα από 15 έως 21 Σεπτεμβρίου 2014, από τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων για την πρόληψη της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας σε Κέρκυρα, Ζάκυνθο Κεφαλονιά και Λευκάδα.

Οι έλεγχοι κάλυψαν ευρύ φάσμα των αρμοδιοτήτων των αστυνομικών υπηρεσιών και είχαν κυρίως προληπτικό προσανατολισμό στοχεύοντας στην προστασία των τοπικών κοινωνιών από διάφορες μορφές παραβατικών συμπεριφορών.

Κύριοι τομείς δράσης ήταν η πρόληψη των κλοπών και της παράνομης διακίνησης κλεμμένων αντικειμένων, ο εντοπισμός και η σύλληψη διωκομένων ατόμων, ο εντοπισμός μη νόμιμων μεταναστών και η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Κατά τους ελέγχους:

• Διατέθηκαν 58 αστυνομικοί και 30 οχήματα:

• Ελέχθησαν: 386 οχήματα και 643 άτομα

• Συνελήφθησαν: 9 άτομα, ημεδαποί και αλλοδαποί για διάφορα αδικήματα (ναρκωτικά, άγρα πελατών και άλλες παραβάσεις)

• Βεβαιώθηκαν : 29 παραβάσεις σε καταστήματα Υγειονομικού ενδιαφέροντος και 520 επικίνδυνες παραβάσεις του παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις