Αφροδίτη Θεοπεφτάτου: Συλλυπητήρια για την απώλεια του Σπύρου Λουκάτου

Έφυγε από κοντά μας ο Σπύρος Λουκάτος. Ο αγωνιστής, ο δάσκαλος, ο επιστήμονας. Σεμνός μελετητής της Ιστορίας του τόπου μας. Παράλληλα με την κορυφαία και ηγετική αντιστασιακή του δράση με το ΕΑΜ, ο Σπύρος Λουκάτος υπηρέτησε και στη μάχη του πνεύματος ως καθηγητής φιλόλογος στα Γυμνάσια της Κεφαλονιάς. Η αρχειακή έρευνα και η επιστημονική μελέτη ήταν επίσης ένα πεδίο, όπου αγωνίστηκε με μεγάλη επιτυχία δημιουργώντας πολλά βιβλία σημαντικού ιστορικού περιεχομένου και αναρίθμητες δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Θα τον θυμόμαστε όλοι για πάντα με εξαιρετικό θαυμασμό για τη ζωή και το έργο του. Στους οικείους του εκφράζω τη συμπαράσταση και τα θερμά μου συλλυπητήρια.

Αθήνα, 18/9/2014
Αφροδίτη Θεοπεφτάτου
Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις