Αγγ. Κωνσταντάκης: Ο Σπ. Λουκάτος συνέβαλε τα μέγιστα στην διάσωση της ιστορίας της Κεφαλονιάς

O Σπύρος Λουκάτος Ιστορικός και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, ένας σημαντικός άνθρωπος του Νησιού μας απεβίωσε πλήρης ημερών.
Με την ιστορική του έρευνα, καταγραφή και παρουσίαση του Ριζοσπαστισμού, μέσω του συγγραφικού του έργου συνέβαλλε τα μέγιστα στην διάσωση των ιστορικών δεδομένων στην Κεφαλλονιά.
Χαρακτηριστικό δείγμα της συμπεριφοράς του Ιστορικού είναι η προσφορά της βιβλιοθήκης του στο Πολιτιστικό Κέντρο ¨Παναϊτ Ιστράτι¨ του χωριού Φαρακλάτων.
Ο Δήμος Κεφαλλονιάς και η Κοινωφελής Επιχείρηση, θέλοντας να τιμήσουν τον άνθρωπο αλλά και το έργο του, σκοπεύουν να οργανώσουν ημερίδα, αφιερωμένη στη μνήμη του.

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.
Άγγελος Κωνσταντάκης

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις