Ανακοίνωση σχετικά με την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Αργοστόλι, 17-09-2014
Με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής θα θέλαμε να τονίσουμε τα κατωτέρω:
Το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών δεν καθορίστηκε μόνο από τον τρόπο διαχείρισης των χρημάτων που έχουν αποσταλεί για βοήθεια στο δήμο μας λόγω των φετινών σεισμών. Είναι γνωστό σε όλους μας ότι η δημοτική αρχή έπαιξε με τις συνειδήσεις κάποιων συμπολιτών μας στην προσπάθεια της να κρατηθεί στην καρέκλα της εξουσίας.
Ακράδαντη απόδειξη το γεγονός ότι δεν μας δίνει πληροφορίες που αφορούν τη συγκεκριμένη βοήθεια. Πληροφορίες που έχουμε ζητήσει επανειλημμένως τόσο με προφορικές όσο και με γραπτές αιτήσεις μας εδώ και 5 μήνες αλλά η δημοτική αρχή αρνείται να απαντήσει.
Όσον αφορά την ακτοπλοϊκή γραμμή Ιθάκη – Σάμη – Πάτρα, θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι αποτελεί πάγιο αίτημά μας, διότι γνωρίζουμε πόσο σημαντική και ουσιαστική είναι η λειτουργία της τόσο για την τοπική κοινωνία της Σάμης όσο και γενικότερα της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.
Τέλος θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι αποτελεί πανελλαδική πρωτοτυπία η ανακοίνωση των αντιδημάρχων και των επικεφαλής των οργανισμών μετά από 16 ημέρες. Μια καθυστέρηση δίχως νόημα αφού όλοι γνώριζαν:
1. Την πρωτοκαθεδρία και τον ισχυρό ρόλο που αναλαμβάνει ο κ. Διονύσης Λυκούδης
2. Την ύπαρξη, εκτός των αντιδημάρχων, και εντεταλμένων συμβούλων για τη δημιουργία έμμισθων θέσεων και
3. Την κατανομή ρόλων με γνώμονα όχι τις γνώσεις και την εμπειρία αλλά τη διατήρηση των λεπτών ισορροπιών ανάμεσα στα μέλη της δημοτικής αρχής
Ελπίζουμε ο Δήμαρχος και τα μέλη της δημοτικής πλειοψηφίας να αναλογιστούν την ευθύνη που έχουν αναλάβει και τις κρίσιμες στιγμές που περνάμε. Ας προσπαθήσουν τουλάχιστον να μην μεγαλώσουν τα δεινά μας τόσο ως νησί όσο και ως δημότες.

Εκ του Γραφείου Τύπου
της
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις