ΑΣΓΜΕ: Για τον έναν χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους φασίστες-εγκληματίες της Χρυσής Αυγής

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Γ.Μ.Ε.)

Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του Κερατσινιώτη μουσικού αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής (Χ.Α.)

Η ΑΣΓΜΕ καλείς γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς, όλους τους εργαζόμενους, να βροντοφωνάξουν “…δεν θα περάσει ο φασισμός” !
Τη μαύρη μέρα της δολοφονίας, 18 Σεπτέμβρη, γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί, κρατάμε ενός λεπτού σιγή, μέσα στα σχολεία, στη μνήμη όλων αυτών που χάθηκαν από το ναζιστικό-φασιστικό τέρας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στις αιτίες που γεννούν το φασισμό. Ενάντια σε ένα σύστημα που στηρίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, που τον φασισμό τον χρειάζεται και γι’ αυτό τον αξιοποιεί σαν μακρύ χέρι, σαν μπαμπούλα ενάντια στους λαϊκούς αγώνες.

Μαθαίνουμε την ιστορία του τόπου μας, απορρίπτουμε την κατάπτυστη αντιδραστική θεωρία των δυο άκρων που ταυτίζει τον φασισμό, με τον λαϊκό αγώνα και ό,τι πιο προοδευτικό έδωσε η ανθρωπότητα.
Συζητάμε με τα παιδιά μας για το ρόλο της Χρυσής Αυγής, για τον πραγματικό φιλο-εργοδοτικό χαρακτήρα της.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, να πάρουν θέση, να τολμήσουν, να μιλήσουν καθαρά και ξάστερα μέσα στην τάξη για το φασισμό, τα εγκλήματα που έχει διαπράξει σε βάρος της ανθρωπότητας και για τις αιτίες που τον γεννούν.
Δεν κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω! Οργανώνουμε δράσεις ενάντια στο φασισμό, συναυλίες, εκθέσεις βιβλίου, ιστορικούς περιπάτους, κ.α. Τιμούμε και αξιοποιούμε τα ακούραστα παλικάρια της ΕΠΟΝ, του ΕΑΜ και ΕΛΑΣ που ασπρίσαν τα μαλλιά τους, αλλά το λέει η ψυχή τους…Τους καλούμε στα σχολεία μας να μιλήσουν στα παιδιά μας.

Έξω οι φασίστες από τα σχολεία και τις γειτονιές.
“Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον! Δεν θα πεθάνει μόνος.
Τσάκισέ τον”

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις