«Προβολή τεσσάρων κοινωνικών μηνυμάτων κοινωνικού περιεχομένου (spots) σε θέματα οδικής ασφάλειας»

ΣΧΕΤ: Η υπ΄ αριθμ. 272 από 08.09.2014 Απόφαση του Ε.Σ.Ρ.

1. Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με την ανωτέρω σχετική Απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (επισυνάπτεται φωτοαντίγραφο), εγκρίθηκε η επανάληψη της δωρεάν μετάδοσης από τους τηλεοπτικούς σταθμούς της Χώρας, των τεσσάρων κοινωνικών μηνυμάτων οδικής ασφάλειας, για το χρονικό διάστημα από 09-09-2014 μέχρι και 09-03-2015.
2. Τα τηλεοπτικά αυτά spots, αφορούν:
• Το πρώτο στην αποφυγή χρήσης κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση:

• Το δεύτερο στη χρήση προστατευτικού κράνους κατά την οδήγηση:

http://bit.ly/1m08k15
• Το τρίτο στη χρήση ζώνης ασφαλείας και στην αποφυγή παραβίασης ερυθρού σηματοδότη, υπερβολικής ταχύτητας, αντικανονικού προσπεράσματος και οδήγησης υπο την επήρεια αλκοόλ:
http://bit.ly/1m001lE
• Το τέταρτο στη συμπεριφορά που θα πρέπει να ακολουθούν οι οδηγοί στη χρήση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) των μεγάλων οδικών αξόνων: http://bit.ly/1sAvR9e
3. Κατόπιν τούτου, παρακαλούμε όπως συμβάλλετε στη γενικότερη προσπάθεια για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, προβάλλοντας τα spots αυτά, στο πλαίσιο της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, κατά το δυνατόν σε ζώνες αυξημένης θεαματικότητας –ακροαματικότητας.

4. Τα Γραφεία Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, καθώς και των Γενικών Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων παρακαλούνται να διαβιβάσουν άμεσα στους Τηλεοπτικούς Σταθμούς, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή ευθύνης τους, το παρόν έγγραφο, μετά της επισυναπτόμενης απόφασης του Ε.Σ.Ρ.
5. Σε περίπτωση που κάποιος τηλεοπτικό σταθμός δεν διαθέτει τα προαναφερόμενα κοινωνικά μηνύματα (τηλεοπτικά σπότς), αυτά είναι διαθέσιμα στο επίσημο κανάλι της Ελληνικής Αστυνομίας στο youtube http://www.youtube.com/ellinikiastynomia και σε ειδικό banner στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας http://www.hellenicpolice.gr  .
6. Για οποιαδήποτε πληροφορία ή τεχνικό ζήτημα μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Γραφείο μας στα τηλ.210-6977602.210 6977603 και 210-6997241.
7. Η Διεύθυνση Τροχαίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής παρακαλούνται για την ενημέρωση τους.

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ

– Η 272 από 08.09.2014 Απόφαση του Ε.Σ.Ρ.

2720001

-Ο-
ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΛΟΥΚΑΣ ΚΡΙΚΟΣ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις