Προχώρησε σε μήνυση κατά της εταιρείας Catering για την τροφική δηλητηρίαση ο Πρόεδρος του ΤΕΙ

Στην Κεφαλονιά βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, Ναπολέων Μαραβέγιας συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο κ. Σούλη μετά και τα όσα συνέβησαν, ευτυχώς όχι σοβαρά, με την τροφική δηλητηρίαση που υπέστησαν δέκα φοιτητές του ΤΕΙ.

Ο κ. Μαραβέγιας ήρθε πρωί πρωί με το αεροπλάνο για να προχωρήσει στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στην Εισαγγελία, με την οποία ζητάει την ποινική δίωξη επί παντός υπευθύνου, αλλά όπως τόνισε δεν σκοπεύει να σταθεί μόνο εκεί αλλά είναι αποφασισμένος να προχωρήσει και στην καταγγελία της σύμβασης με την συγκεκριμένη εταιρεία Catering που είναι υπεύθυνη για την σίτιση των φοιτητών.

Το συγκεκριμένο σύστημα σίτισης των φοιτητών λειτουργεί περίπου στα δέκα χρόνια ενώ όπως τόνισε και ο Αντιπρόεδρος κ. Σούλης: Ο έλεγχος γίνεται σε καθημερινή βάση, και το συμβάν είναι σχεδόν μεμονωμένο, δηλαδή στα τελευταία δέκα χρόνια έχουμε ένα τέτοιο σοβαρό συμβάν”. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Σούλη ο οποίος είναι και υπεύθυνος της Σίτισης της Φοιτητικής Λέσχης, υπάρχει αυστηρότατος έλεγχος και στα τρία νησιά, Λευκάδα, Ζάκυνθο και Κεφαλονιά αλλά και ο ίδιος έχει γευματίσει χωρίς κανένα πρόβλημα. Μάλιστα σε κάθε νησί και σε κάθε πόλη υπάρχουν ξεχωριστές τριμελής επιτροπές σίτισης που δοκιμάζουν καθημερινά φαγητά που σερβίρουν στην Φοιτητική Λέσχη.

Ο κ. Μαραβέγιας συνοδευόμενος από τον κ. Σούλη επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση και τον Αντιπεριφερειάρχη Παναγή Δρακουλόγκωνας, όπου είχαν εκτενείς συνομιλίες πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, με τον κ. Μαραβέγια να τονίζει ότι από την επόμενη χρονιά οι φοιτητές θα σιτίζονται από ιδιωτικές εταιρείες και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στα ΤΕΙ.

 1-DSC03785 1-DSC03782 1-DSC03779 1-DSC03777

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις