Βραβεύτηκαν οι επιτυχόντες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση από το Γενικό Λύκειο Ληξουρίου

Έγινε η βράβευση των αποφοίτων του Γενικού Λυκείου Ληξουρίου στις αίθουσες προκάτ όπου στεγάζεται μετά από σημαντικά προβλήματα που δημιούργησε ο Εγκέλαδος που χτύπησε την πόρτα του νησιού μας το χειμώνα που μας πέρασε.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο εκπρόσωπος της οικογένειας Σπύρου Αλεξανδράτου, Γιώργος Αλεξανδράτος, που χρόνια στηρίζουν το Γενικό Λύκειο Ληξουρίου, με υποτροφίες στους τρεις πρώτους μαθητές και μαθήτριες που πέρασαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Το παρών έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Παλλικής Αλέξης Μοσχονάς, ο επικεφαλής της παράταξης ΦΙ.Κ.Ο., Ηλίας Παρίσης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Διονύσης Αραβαντινός και Γεράσιμος Δεστούνης. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Κωνσταντίνος Ρίζος και η συνταξιούχος διευθύντρια του ΓΕΛ, Χριστίνα Τσαγκαράτου καθώς και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Βασίλης Καππάτος.

Το  λόγο αμέσως μετά πήρε και ο κ. Γιώργος Αλεξανδράτος αναφεροντας μεταξύ άλλων: “Θα σας φάει η θάλασσα και αν σας φάει εσάς η θάλασσα , θα μας φάει και εμάς η θάλασσα που σας αφήσαμε εδώ”, ενώ συμπλήρωσε ότι: “Προτεραιότητα πρέπει είναι η παιδεία”. Ο κ. Αλεξανδράτος δεν μπόρεσε παρά να αναφερθεί και σε ένα άλλο σημαντικό θέμα που ταλανίζει το νησί μας χρόνια και δεν είναι άλλο από την συγκοινωνία, όπως τόνισε ο κ. Αλεξανδράτος:  “Ταξίδεψα με αεροπλάνο γιατί με το παπόρι θα ταξίδευα 7 ώρες. Ταξίδεψα και με χειραποσκευή για να μην πληρώσω άλλα 50 ευρώ, εκτός από τα 300 που έδωσα για το εισητήριο. Τα παιδιά να έρχονται να δουν τους γονείς τους για δυό μέρες, Αλλά πως Γιατί έχουν κάνει την Κεφαλονιά χειρότερη από άγονη γραμμή; Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Εμείς πρέπει να παλέψουμε να μην γίνουμε έρμαιο μονοπωλίου. Θυμάμαι που ταξίδευα από τον Πειραιά στο Ληξούρι” και συνέχισε ο κ. Αλεξανδράτος: “Η ακτοπλοϊα είναι αυτή που ανεβάζει και κατεβάζει τα νησιά. Πρέπει να κάνουμε ξανά την Κεφαλονιά και το Ληξούρι προσβάσιμα. Πρέπει να συνεργαστούμε όλοι. Παρόλο που ο κλάδος της Ναυτιλίας έχει χτυπηθεί από την κρίση έχουμε βάλει ένα κομπόδεμα στην άκρη και συνεχίζουμε και εκπληρώνουμε την επιθυμία του πατέρα μας και ελπίζουμε να κάνουμε και εμείς παιδιά και να συνεχιστεί αυτός ο θεσμός”.

Ο μαθητής Στέφανος Αραβαντινός ευχαρίστησε την οικογένεια του Σπύρου Αλεξανδράτου για την σημαντική βοήθεια που συνεχίζει να προσφέρει αυτές τις δύσκολες εποχές, με τα μέλη της οικογένειας Αλεξανδράτου να παραδίδουν τις υποτροφίες στα παιδιά:  Μουρελάτου Νίκη πρώτη στην Ιατρική, Συνοδινού Χριστίνα, Πυλαρινού Λίβου Αγγελική, ενώ από τα αγόρια  Νίκος Σούλης, Κατσιβέλης Κωνσταντίνος και Αραβαντινός Στέφανος.

Στο τέλος όμως όλοι έφυγαν ευχαριστημένοι καθώς τα Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς πρόσφεραν ένα αναμνηστικό δώρο σε όσους μαθητές πέρασαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Να ευχηθούμε καλή συνέχεια σε ότι επιλέξουν να κάνουν στην ζωή τους.

 

gel gel2 gel3 gel4 gel5 gel6 gel7 gel8

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις