Συνάντηση Περιφερειάρχη με το Δ.Σ. της Ένωσης Χορωδιών Κέρκυρας

Συνάντηση με το Δ.Σ. της ένωσης Χορωδιών Κέρκυρας είχε σήμερα το πρωί ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος. Ο πρόεδρος Α. Μάμαλος ενημέρωσε τον περιφερειάρχη για την δράση της ένωσης από την ίδρυση της έως σήμερα με αποκορύφωμα τη διοργάνωση του Ετήσιου Χορωδιακού Φεστιβάλ.

Ο Α. Μάμαλος επεσήμανε ότι στόχος της ένωσης είναι η μετατροπή του φεστιβάλ σε επτανησιακό με τη συμμετοχή χορωδιακών σχημάτων από τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, υπογραμμίζοντας ότι «ο πολιτισμός είναι ένα από τα κυρίαρχα στοιχεία για την ενδυνάμωση της συνοχής της περιφέρειας». Ήδη, όπως ενημέρωσαν τον περιφερειάρχη τα μέλη του Δ.Σ. της ένωσης Χορωδιών, στο επόμενο φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί 21-23 Νοεμβρίου 2014 θα συμμετέχει και χορωδία από τη Λευκάδα. Επίσης το Δ.Σ. ζήτησε την οικονομική ενίσχυση από πλευράς της περιφέρειας των χορωδιών των επτανήσιων μέσω χρηματοδοτικών προγραμμάτων.
Ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι στο πλαίσιο του καλύτερου προγραμματισμού για τα θέματα πολιτισμού θα πραγματοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα πολιτιστική συνάντηση στη Λευκάδα με τη συμμετοχή σωματείων από όλα τα νησιά.
«Είναι ανάγκη, υπογράμμισε ο περιφερειάρχης, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων να αναδείξει την πολιτιστική της δυναμική και σε αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει και τα ίδια τα σωματεία να πάρουν πρωτοβουλία και να δημιουργήσουν μια ομάδα διαχείρισης πολιτιστικών θεμάτων για όλα τα Ιόνια».
«Η περιφέρεια κατέληξε ο περιφερειάρχης, θα είναι κοντά στα πολιτιστικά σωματεία των νησιών, στηρίζοντας με κάθε τρόπο τις προσπάθειες τους για την ανάδειξη του πολιτισμού των Ιονίων».

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις