Χάνει την θέση του ο Μάκης Δημητράτος;

Σε μεγάλο νομικό θέμα έχει εξελεχθεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση ο τρόπος ορκωμοσίας που επέλεξε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Δημητράτος, καθώς αυτός δεν ταίριαζε με αυτά που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες μας υπάρχει μεγάλη περίπτωση να υπάρξει νομική εμπλοκή με την ορκωμοσία Δημητράτου και τη θέση του να την καταλάβει ο πολιτικός μηχανικός Γεράσιμος Βασιλάτος, βέβαια τίποτα ακόμα δεν είναι σίγουρο καθώς η Αποκεντρωμένη ψάχνει ακόμα το θέμα.

Σε περίπου «παρόμοια» περίπτωση για θρησκευτικό όμως όρκο στην Γαύδο, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης έκρινε έκπτωτους 5 δημοτικούς σύμβουλους! Διαβάστε και σχετικό δημοσίευμα από το Cretapost:

Έκπτωτους έκρινε τους πέντε δημοτικούς συμβούλους της Γαύδου μετά από την άρνηση των τεσσάρων να ορκιστούν απουσία ιερέα, ενώ για προσωπικούς λόγους δεν ορκίστηκε ο πέμπτος ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Γρηγόρης Ροκαδάκης.

Πρόκειται για τους Σοφία Τσιριντάνη επικεφαλής του συνδυασμού «Γαύδος για όλους» και τους δημοτικούς συμβούλους Ελένη Τσακίρογλου, Εμμανουήλ Βαϊλακάκης και Μαρία Μπικογιαννάκη και ο Δημήτριος Μιχελαράκης από το συνδυασμό «Αλληλέγγυοι Πολίτες Γαύδου»

Ολόκληρη η απόφαση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γρηγόρη Ροκαδάκη έχει ως εξής:

«Οι εκλεγμένοι τακτικοί δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Γαύδου του συνδυασμού «ΓΑΥΔΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» κ.κ. Σοφία Τσιριντάνη, Ελένη Τσακίρογλου, Εμμανουήλ Βαϊλακάκης και Μαρία Μπικογιαννάκη εξέπεσαν αυτοδικαίως από το αξίωμά τους για το λόγο ότι προσήλθαν στο δημοτικό κατάστημα κατά την καθορισμένη στην πρόσκληση της εκλεγείσας δημάρχου ημερομηνία και παρέστησαν στη διαδικασία της ορκωμοσίας χωρίς να δώσουν τον προβλεπόμενο από τις διατάξεις του άρθρου 52 παρ. 1 του Ν. 3852/10 όρκο. Παρακαλείται η δήμαρχος Δήμου Γαύδου να καλέσει κατά τις διατάξεις του άρθρου 55 παρ. 1 και 2 του Ν. 3852/2010 τους αναπληρωματικούς συμβούλους των ανωτέρω συνδυασμών του Δήμου Γαύδου προκειμένου να δώσουν τον προβλεπόμενο από το νόμο όρκο».

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, «ο εκλεγμένος τακτικός δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Γαύδου του συνδυασμού «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΑΥΔΟΥ» κ. Δημήτριος Μιχελαράκης εξέπεσε αυτοδικαίως από το αξίωμά του για το λόγο ότι δεν προσήλθε για την προβλεπόμενη από το νόμο ορκωμοσία και δε γνωστοποίησε αντικειμενική αδυναμία ή αποποίηση εκλογής».

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις