454 εισακτέοι φέτος στα τμήματα του ΤΕΙ στην Κεφαλονιά!

Αν και πολλοί προεξόφλησαν το μαρασμό του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, άλλοι επένδυσαν πάνω στο παροδικό κλείσιμο τμημάτων για λόγους μικροπολιτικής, νομίζοντας ότι θα το καρπωθούν πολιτικά στις αυτοδιοικητικές εκλογές, εντούτοις τίποτα από όλη αυτή την καταστροφολογία δεν επιβεβαιώθηκε και το ΤΕΙ ακολουθεί πάλι μια ανοδική πορεία, με την επαναλειτουργία του τμήματος Ψηφιακών Μέσων & Επικοινωνίας αντικαθιστώντας το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας. Φέτος μάλιστα ο συνολικός αριθμός των φοιτητών που εισήλθαν φέτος στα τρία τμήματα του ΤΕΙ στην Κεφαλονιά αγγίζει τους 454, σε σχέση με τους 268 την περσινή ακαδημαϊκή χρονιά, παρουσιάζοντας μια αύξηση 69% στις θέσεις εισακτέων! Αναλυτικότερα, την φετινή χρονιά στα τμήματα του νησιού μας θα φοιτήσουν, 151 στο τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, 177 στο τμήμα Ψηφιακών Μέσων & Επικοινωνίας και 126 φοιτητές στο τμήμα Τεχνολογίας Ήχου & Μουσικών Οργάνων.

Σχετικό απόσπασμα βίντεο με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για το θέμα επαναλειτουργία του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων, την επόμενη μέρα της άφιξης του από Βρυξέλλες, κατά την περίοδο των σεισμών που έπληξαν την Κεφαλονιά:

Ακολουθεί σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων:

Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όσους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Ανώτατη Εκπαίδευση, καθώς και στους γονείς των υποψηφίων, που στήριξαν ποικιλοτρόπως τα παιδιά τους σε αυτό τον δύσκολο και κοπιώδη αγώνα.

Σε ό,τι αφορά το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, η κάλυψη των θέσεων εισακτέων στο Ίδρυμα είναι πολύ ικανοποιητική. Συγκεκριμένα, στα Τμήματα της Κεφαλονιάς έχουμε φέτος 454 εισακτέους, στο Τμήμα της Ζακύνθου 102 και στο Τμήμα της Λευκάδας 178 εισακτέους. Σε ό,τι αφορά το Τμήμα της Ζακύνθου, από τους 102 εισακτέους, στην Κατεύθυνση Τεχνολογιών Φυσικού Περιβάλλοντος έχουμε 101 εισακτέους και στην Κατεύθυνση Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς 1 εισακτέο. Έκπληξη αποτελούν τα αποτελέσματα για την Κατεύθυνση Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς και μελετώνται τα αίτια που έφεραν αυτό το αποτέλεσμα.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις