Η Άσσος τίμησε τον Πατρόκοσμα με ακόμα μία μαγική βαρκαρόλα

Με πανηγυρικό τόνο πραγματοποιήθηκαν στην Ασσο οι εκδηλώσεις για τη γιορτή του Αγίου Κοσμα του Αιτωλού. Το πρωί τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία και λιτανεία στο σημείο όπου ο Άγιος φωτιστής του Γένους κήρυξε για πρώτη φορά στην Κεφαλλονιά. Ο λόγος του πρωτοσύγκελου της Μητρόπολης Γεράσιμου Φωκά συγκίνησε τους πιστούς αφού εκτός απο το μεγάλο έργο του Αγίου, αναφέρθηκε και στη σημερινή οικονομική συγκυρία.

Το βράδυ, ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Η Άσσος” αναβίωσε για άλλη μια φορά την Μαγική Βαρκαρόλα, ένα έθιμο που έρχεται απο την εποχή της Ενετοκρατίας. Το καΐκι μπήκε στο λιμάνι “κουβαλώντας” τους κανταδόρους, οι οποίοι υπό τις οδηγίες του μαέστρου Παναγή Μπαρμπάτη ταξίδεψαν το κοινό στις παραδοσιακές μελωδίες των Επτανήσων. Το μαγευτικό σκηνικό συμπλήρωναν οι πυρσοί και οι μικρές βάρκες που ακολουθούσαν το καΐκι.

Στη συνέχεια το πανηγύρι μεταφέρθηκε στο “Φόρο”, την πλατεία της Άσσου, η οποία ήταν κατάμεστη, σε πείσμα των κυκλοφοριακών προβλημάτων στο βόρειο τμήμα του νησιού. Εκεί, Κεφαλλονίτες και τουρίστες χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια μέχρι το πρωί και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο καλοκαίρι!

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις