Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στο Άγιο Ανδρέα – Σιναπιά

(Ανανέωση 19:15) Υπό έλεγχο τέθηκε λίγο μετά τις 18:30 η πυρκαγιά και αποχώρησαν τα 2 Canadair CL-215, σε επιφυλακή όμως παραμένει η πυροσβεστική υπηρεσία ώστε να προλάβει τυχόν αναζωπυρώσεις. Στην κατάσβεσή της συμμετείχαν 22 πυροσβέστες με 7 οχήματα, και η Εθελοντική Ομάδα Λειβαθούς και 3 οχήματα του Δήμου. Καθοριστική σημασίας όμως ήταν για μια ακόμη φορά, η παρέμβαση από αέρος των δύο Canadair, που χρειάστηκαν λιγότερο από 90 λεπτά με συνεχείς ρίψεις ώστε να τεθεί η περίμετρο του πύρινου μετώπου υπό έλεγχο. Τελικός απολογισμός περίπου 40 στρέμματα δασικής έκτασης έγιναν στάχτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα και συγκεκριμένα στην διασταύρωση προς Πεσσάδα, μέχρι στιγμής η Μονή δεν διατρέχει κίνδυνο.

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα 1 PZL και 2 Canadair CL-215, η πολιτική προστασία, το δασαρχείο και η ΕΟΔ, μεγάλη βοήθεια προσφέρει και η δεξαμενή του κ. Ζαπάντη που ανεφοδιάζει με νερό τα πυροσβεστικά οχήματα. Τα CL-215 ριχθεί στην μάχη από τις 17:00 το απόγευμα.

Φωτογραφίες από το Facebook του Φανούρη Φραγκιά

foti6 fotia2 fotia3 fotia4 fotia5 fotia7

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις