Ψήφισμα για τον ΕΝΦΙΑ-Πρωτοβουλία Πολιτών Κεφαλονιάς

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Προς την κυβέρνηση των Μνημονίων

Εμείς που συγκεντρωθήκαμε σήμερα 12 Αυγούστου 2014 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς, ψηφίζουμε ομόφωνα οτι ο ΕΝΦΙΑ αποτελεί ένα ακόμη δυσβάστακτο φόρο που στοχεύει αποκλειστικά την μικρή και μεσαία ιδιοκτησία, την ώρα που φορο-απαλάσσεται η μεγάλη περιουσία και ο πλούτος που συγκεντρώθηκε στα χρόνια του Μνημονίου σε πολύ λίγα χέρια , μένει αφορολόγητος.

Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε

Την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τους παρακάτω λόγους και επί πλέον διότι το νησί μας έχει πληγεί από τους σεισμούς οικοδομικά και οικονομικά.
Σύμφωνα δε με τις υποσχέσεις σας , θα εξαιρείτο του ΦΑΠ.

Ζ Η Τ Α Μ Ε

Νέο φορολογικό νομοσχέδιο με προοδευτική φορολογική κλίμακα.
Να φορολογηθεί ιδίως η μεγάλη περιουσία .
Η φορολόγηση να περιλαμβάνει το σύνολο της περιουσίας εκάστου και όχι κατά ακίνητο.
Η μικρή και μεσαία περιουσία να φορολογείται με μέτρο , έτσι που να της επιτρέπεται η ύπαρξη και η συμβολή της στην οικονομική ζωή.
Σε περίπτωση που η φωνή μας δεν εισακουστεί , θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι την ακύρωση του ΕΝΦΙΑ και όλης της αντιλαϊκής πολιτικής.
Στον αγώνα μας αυτό καλούμε σε συμπαράσταση και όλους τους άλλους φορείς και κατοίκους του Νησιού , καθώς και όλο τον τοπικό τύπο.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις