Ηλίας Παρίσης: Απάντηση στο Portoni

Κυρία Μαρκάτου ή μάλλον Αγαπητή Αθανασία
Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο σας ευχαριστώ για όσα γράφετε στην απάντησή σας, αφού, πρώτον με δικαιώνετε απόλυτα που αποκάλεσα το άρθρο σας κακής ποιότητας αστείο και δεύτερο μου δίνετε με τα γραφόμενά σας μία θαυμάσια ευκαιρία να επανεπιβεβαιώσω τις θέσεις του ΦΙ.Κ.Ο. και φυσικά δικές μου, αλλά και να βάλω κάποιες πρόσθετες πινελιές σε αυτά, ώστε αναδείξω ακόμη περισσότερο την …… «εγκυρότητα του ρεπορτάζ» σας.
Στην απάντησή σας θέτετε τέσσερα σημεία «ουσίας» και ένα υστερόγραφο. Ας τα δούμε ένα-ένα:
1ον Μέχρι στιγμής δεν είδαμε κάποια αυτοκριτική από το ΦΙ.Κ.Ο. και τον επικεφαλής του για το ισχνότατο εκλογικό ποσοστό που σημείωσαν στις εκλογές. Καλές οι ανακοινώσεις τους, καλό το οργίλο ύφος, πλην όμως κάποιος πρέπει να μας εξηγήσει και για ποιο λόγο ο κόσμος τους γύρισε την πλάτη.
Σας διαφεύγει προφανώς εσκεμμένα, ότι ο ΦΙ.Κ.Ο. στο Ληξούρι βγήκε δεύτερος, ανάμεσα σε έξη πλήρως οργανωμένους συνδυασμούς και μάλιστα σε κάποια εκλογικά τμήματα ήταν πρώτος συνδυασμός.
Μην ξεχνάτε επίσης ότι αριθμητικά ο συνδυασμός μας, στον διαθέσιμο χρόνο που οι διαδικασίες υπαγόρευαν, εξασφάλιζε τις ελάχιστες προϋποθέσεις που ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ έθετε. Πού να κατεβάζαμε και 300 υποψήφιους!!!!!!
Δηλώσαμε επισήμως συμμετοχή στις εκλογές μόλις ένα 20ήμερο πριν από αυτές και ο κόσμος του Ληξουριού μας έψαχνε, γιατί εμείς δεν προλαβαίναμε να τους δούμε όλους.
Αυτό εμείς το λέμε θρίαμβο και όχι «γύρισμα πλάτης». Έχουμε διαφορετική προσέγγιση εσείς και εμείς, αλλά δεν πειράζει δεν είναι κακό!!!!!
2ον Γενικά το …”όραμα της αυτονόμησης της Παλικής από την υπόλοιπη Κεφαλονιά” ίσως να βρίσκει κάποιους οπαδούς-”παρωχημένους τοπικιστές” στην περιοχή του Ληξουρίου, αλλά στο υπόλοιπο νησί αντιμετωπίζεται με θυμηδία. Αυτό κάποια στιγμή κάποιος πρέπει να το πει στους φίλους του ΦΙ.Κ.Ο.
Εδώ θα σας μαλώσω κυρία Αθανασία. Ψάξτε στο διαδύκτιο σας παρακαλώ, ψάξτε στα αρχεία των δημοτικών συμβουλίων, ψάξτε εν ανάγκη και τις ανακοινώσεις του ΦΙ.Κ.Ο.
Οι 2831 υπογραφές είναι μάλλον, πώς το λέτε;;; «παρωχημένοι τοπικιστές»; Ο ξεσηκωμός της Σάμης και τα εκεί ψηφίσματα είναι αυτό που λέτε «αντιμετωπίζονται με θυμηδία»;; Το ίδιο το τέως δημοτικό συμβούλιο που ψήφισε για τέσσαρους δήμους στην Κεφαλλονιά, είναι κι΄αυτοί αυτονομιστές;
Πάντως και στο τετράπτυχό μας, που μάλλον δεν διαβάσατε είναι ξεκάθαρη θέση του ΦΙ.Κ.Ο. η επανασύσταση της αρχαίας τετράπολης ΠΑΛΗ, ΚΡΑΝΗ, ΣΑΜΗ, ΠΡΩΝΝΟΙ.
30ν Όντως ο Ιωσήφ Λουκέρης έχει φιλοδοξίες και σίγουρα θέλει να εισέλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς, δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο κατά λοιπά λαλίστατος Ιωσήφ Λουκέρης, δεν έχει βγάλει μέχρι στιγμής ούτε μία ανακκοίνωση διάψευσης στο ρεπορτάζ μας. Πάντως εμείς σημειώσαμε στο έγκυρο ρεπορτάζ μας ότι ο επικεφαλής του ΦΙ.Κ.Ο. Ηλίας Παρίσης δεν σκέφτεται να παραιτηθεί υπερ του Ιωσήφ Λουκέρη παρά τις πιέσεις που δέχεται κάτι που επιβεβαιώνεται και από την επιστολή του.
Και εδώ μάλλον επίσης είναι ελλειπές το «έγκυρο ρεπορτάζ», γιατι ο ΦΙ.Κ.Ο. δεν είναι θέσεις, δεν σκοτωνόμαστε για καρέκλες. Να σας πληροφορήσω λοιπόν ότι προ των εκλογών, με πρόταση δική μου, αποφασίσαμε στο μέσον της θητείας του δημοτικού συμβουλίου, να παραιτηθούν όσοι θα εκλέγονταν, υπέρ ισαρίθμων πλειοψηφισάντων συνυποψηφίων τους, μετά από συζήτηση και τελική απόφαση των μελών μας. Κατά συνέπεια ο Ιωσήφ, ως ο πλειοψηφίσας υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος θα με αντικαταστήσει.
Πέραν αυτού να σας πληροφορήσω, ότι οι δεσμοί μου με την οικογένεια του Ιωσήφ, τόσο από τον πατέρα όσο και από την μητέρα του, υπάρχουν από παππού σε εγγονό και η απόφαση να κατεβάσουμε συνδυασμό ξεκίνησε πρώτα από τους δυο μας.
Τώρα αν θα θέλατε τον λαλίστατο και «πιπεράτο» Ιωσήφ στο δημοτικό συμβούλιο, θα πρέπει να κάνετε υπομονή να περάσουν τα 2 ½ χρόνια. Επειδή όμως ήταν είναι και θα είναι στο στενό μου περιβάλλον για τα θέματα του Δήμου, θα φροντίσουμε κάποιες ανακοινώσεις μας να τους βάζουμε και λίγο πιπέρι και να τις υπογράφει ο ίδιος. Άλλωστε τι γραφείο τύπου είναι;
Έτσι θα ικανοποιείται και η επιθυμία σας για «πιπεράτες ανακοινώσεις».
4ον Όσον αφορά τα περί δήθεν ανωνυμίας των δημοσιευμάτων μας είναι γνωστό σε όλους και το γράφω ξανά ότι για τα δημοσιεύματτα στο portoni.gr υπεύθυνη είναι Αθανασία Μαρκάτου. Άρα ας σταματήσει η καραμέλα περί ανώνυμων δημοσιευμάτων.
Εδώ θα πρέπει να απαντήσω σοβαρά και το εννοώ, αγαπητή Αθανασία. Ασφαλώς θυμάστε ότι έχω την κάρτα σας και επομένως γνωρίζω την υπέυθυνη του «portoni.gr». Ζήτησα να πληροφορηθώ ποιος κακόβουλος συνεργάτης ή «φίλος», σας οδήγησε σε αυτό το ολίσθημα ή μόνη σας το σκαρφισθήκατε. Γιατί αν συμβαίνει το δεύτερο, τότε αυτό με ενοχλεί, είναι το μόνο που με ενοχλεί, επειδή σας γνωρίζω προσωπικά και έχουμε μιλήσει αρκετές φορές.
Υ.Γ. Θα συνιστούσαμε στον κ. Ηλία Παρίση περισσότερη ψυχραιμία καθώς ο ρόλος του Δημοτικού Συμβούλου θέλει υπομονή και σοβαρότητα και δεν αρκούν για αυτόν κάποιες κραυγές κάτω από το ΦΙ.Κ.Ο. της πλατείας του Ληξουρίου. Οπότε καλό είναι πλέον να το “πάρει αλλιώς”.
Υ.Γ. Ο αγώνας για την απόκατάσταση των πληγών του Ληξουριού και της επαρχίας Πάλης, απαιτεί σοβαρότητα και επομένως συμβουλές για υπομονή και σοβαρότητα, μάλλον δεν μου χρειάζονται, γιατί και οι ψηφοφόροι μας με σοβαρότητα έκαναν την δική τους επανάσταση.
Βλέπετε σε όσα παραπάνω σας έγραψα να είμαι άνθρωπος σε πανικό, να μην έχω ψυχραιμία; Σίγουρα όχι. Αν επιμένετε πάντως δεν πειράζει.
Έχουμε διαφορετική προσέγγιση εσείς και εμείς. Δεν είναι κακό!!!!!
Να είσαστε καλά Αθανασία να έχετε υγεία και δύναμη.

Ο «ενοχλημένος και χωρίς κραυγές»
Ηλίας Παρίσης,
Επικεφαλής και δημοτικός σύμβουλος του ΦΙ.Κ.Ο.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις