Ορκωμοσία για το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο – Πολιτικό όρκο ο Θόδωρος

Ορκίστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Ιόνιο Ακαδημία στην έδρα της Περιφέρειας στην Κέρκυρα ο νέος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος, οι αντιπεριφερειάρχες, οι επικεφαλής των παρατάξεων και οι περιφερειακοί σύμβουλοι. Η τελετή της ορκωμοσίας αποτελείτο από δυο μέρη αφού αρκετοί υπήρξαν εκείνοι, μεταξύ των οποίων και ο κ. Θόδωρος Γαλιατσάτος, που θέλησαν να δώσουν πολιτικό όρκο. Η απλή κατά τα άλλα τελετή ξεκίνησε με τον πολιτικό όρκο και ακολούθησε το θρησκευτικό τελετουργικό.

Το κείμενο του πολιτικού όρκου για όσους επέλεξαν αυτό τον τύπο ορκωμοσίας ανέγνωσε ο νέος Περιφερειάρχης. Αξίζει να αναφερθεί ότι από τους Περιφερειακούς Συμβούλους της Ζακύνθου εκείνοι που επέλεξαν να ορκιστούν πολιτικά ήταν οι κ.κ. Θ. Καμπίτσης, Ν. Ποταμίτης και Γ. Κορφιάτης, ενώ όλοι οι υπόλοιποι τήρησαν το παραδοσιακό τελετουργικό. Πάντως, καμιά απο τις δυο πλευρές δεν σχολίασε αρνητικά τον τρόπο που ορκίστηκε η άλλη.

Γιορτινό ήταν το κλίμα στην Ιόνιο Ακαδημία όπου εκτός των θρησκευτικών και πολιτικών αρχών, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Ζακύνθου Σταυρος Κοντονής, το παρών έδωσαν οι οικογένειες, συγγενείς και φίλοι των μελών του νέου περιφεριακού συμβουλίου. Ωστόσο, όλοι μίλησαν για τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει η νέα Περιφερειακή Αρχή, κυρίως από έλλειψη κονδυλίων, ενώ εστίασαν στη διαφάνεια που θα υπάρξει και την ενημέρωση των πολιτών για το τι παρέλαβε.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο νέος περιφερειάρχης ανέφερε πως σκοπός και στόχος του είναι η θητεία του να είναι επωφελής για τους Ιόνιους πολίτες και τα νησιά. Εξέφρασε την πίστη ότι θα τα καταφέρουν και πολύ σύντομα, σε δημόσια παρουσίαση θα δώσει την εικόνα για το τι παραλαμβάνει ως Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, δίνοντας παράλληλα και τους βασικούς άξονες για τις προταιρεότητες του επόμενου διαστήματος.

Εκτός από το νέο Περιφερειάρχη Θεόδωρο Γαλιατσάτο και τους Αντιπεριφερειάρχες Κέρκυρας Νικολλέτα Πανδή, Λευκάδας Θεόδωρο Χαλικιά, Κεφαλονιάς Παναγή Δρακουλόγκωνα και Ζακύνθου Λευτέρη Νιοτόπουλο, από την 1η Σεπτεμβρίου το Περιφερειακό Συμβούλιο θα αποτελείται από τους:
•ΑΝΑΣΑ: Μιχαλάς Αλέξανδρος, Δραζίνος Σπυρίδων, Φοντάνας Γιάννης, Αγγουράκη Σπυριδούλα, Γκούσης Κωνσταντίνος, Τσούκας Διονύσιος, Μοσχάτ Μαρίνα, Βλαχόπουλος Σπυρίδων, Μωραΐτης Χρήστος, Κουλούρης Ιωάννης, Μπούκας Θεόδωρος, Στραβοράβδης Διονύσιος, Γρηγόρης Σταύρος, Κατωπόδη Λουκία, Τσιντηλάς Σπυρίδων, Γαλιατσάτος Σπύρος, Φιλίππου Παναγιώτης, Βαλλιανάτος Ανδρόνικος, Βαγγελάτου Αικατερίνη, Πεφάνη Σουσσάνα, Παπαδάτου Αγγελική, Ποταμίτης Νικόλαος, Καμπίτσης Θεόδωρος, Μπάστας Διονύσιος
•Νέα Ιόνιος Πολιτεία: Σπύρος Σπύρου, Τάκης Μεταλληνός, Βερύκιος Θοδωρής, Κουρής Σωτήριος, Μυλωνάς Διονύσιος
•Μεγάλο Ιόνιο: Άντζελα Γκερέκου, Τσιλιμιδός Γιώργος, Μαρκουτσάς Χάρης
•Επτανησιακή Αναγέννηση: Γιώργος Καλούδης, Χρύσανθος Σαρλής, Σούνδιας Πραξιτέλης
•Λαϊκή Συσπείρωση: Θεόδωρος Γουλής, Κορφιάτης Γιάννης
•Επτανησίων Θέληση: Χρήστος Άνθης
•Αριστερή Κίνηση Ιονίου: Τάσος Σαλβάνος
•Κίνηση Ενεργών Πολιτών: Δεσύλλας Αλέξανδρος
•Ελληνική Αυγή για το Ιόνιο: Νικόλαος Λεμοντζής

Πηγή: imerazante.gr

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις