Καθιστική διαμαρτυρία έκαναν οι Εθελοντές Δασοπροστασίας Ελειού-Πρόννων για την αποφυλάκιση του εμπρηστή

Διαμαρτυρία έκανε σήμερα το πρωϊ τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας Ελειού-Πρόννων μετά την αποφυλάκιση του εμπρηστή προσωρινά με περιοριστικούς όρους, που συνέλαβαν επ’ αυτοφώρο στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου, κοντά στο Καπανδρίτι.

Οι εθελοντές της Ομάδας Δασοπροστασίας εμφανίστηκαν αρκετά εξαγριωμένοι μετά από αυτή την ακατανόητη κατά τη γνώμη τους,  απόφαση του εισαγγελέα να αποφυλακίσει τον εμπρηστή όταν υπήρχαν αρκετά ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον του πραγματοποιώντας καθιστική διαμαρτυρία έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, πετώντας τα εργαλεία της δουλειάς τους, όπως μάνικες, πυροσβεστήρες και ρούχα, στον χώρο έξω από το Δικαστήριο.

Ο εμπρηστής είναι γνωστός στην περιοχή για την δράση του με την Εθελοντική Ομάδα να αφήνει πολλά ερωτηματικά για την συμπεριφορά τόσο της αστυνομίας όσο και την Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σε δηλώσεις τους οι εθελοντές ξεκαθάρισαν ότι αν δεν ληφθούν σημαντικές αποφάσεις από την τοπική ηγεσία για το καυτό θέμα των εμπρηστών που ενώ πιάνονται στη συνέχεια αφήνονται ελεύθεροι, τότε δεν πρόκειται να ξανά συνδράμουν στις προσπάθειες της πολιτικής προστασίας αλλά και της Πυροσβεστικής.

Στη συνέχεια  αποφάσισαν να πάνε στο Δημοτικό Συμβούλιο που έλαβε χώρα σήμερα το μεσημέρι και να θέσουν τις απόψεις τους στους συμβούλους και να ζητήσουν την στήριξη του Δήμου στην προσπάθεια που κάνουν, το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε να ζητήσουν από την Πυροσβεστική και το αρμόδιο Υπουργείο να δημιουργηθεί Πυροσβεστικός Σταθμός στον Πόρο.

Η Λαϊκή Συσπείρωση κατέβασε δική της πρότασης με τρία σκέλη, να δημιουργηθεί ειδικό κλιμάκιο Πυροσβεστικής στον Πόρο καθώς τώρα η πολύπαθη περιοχή του Ελειού-Πρόνων καλύπτεται από το κλιμάκιο της Σάμης, να καταδικαστεί η αυτή η πολιτική καθώς τα καμένα να μην είναι αναδασωτέα και να γίνει Δημοτικό Συμβούλιο στην Πάστρα.

dimos32 0051 dimos32 0201 dimos32 0331 dimos32 0471 dimos32 0571 dimos32 0711

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις