14.000, μέχρι στιγμής, οι αιτήσεις για τη συμμετοχή των αποφοίτων Ι.Ε.Κ. στις Εξετάσεις Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης

Υπενθύμιση προθεσμίας καταβολής εξετάστρων & υποβολής αιτήσεων-απαιτούμενων δικαιολογητικών.
Σας ενημερώνουμε ότι οι αιτήσεις των αποφοίτων που έχουν καταχωρηθεί στο σύστημα, προκειμένου να συμμετάσχουν στις Εξετάσεις Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων Ι.Ε.Κ., 1ης Περιόδου 2014, έχουν ξεπεράσει, μέχρι στιγμής, τις 14.000.
Οι περισσότεροι υποψήφιοι συγκεντρώνονται στις ειδικότητες: Νοσηλευτικής Χειρουργείου, Βοηθού Φυσικοθεραπευτή, Ειδικού Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου, Τεχνικού Αυτοκινήτου, Αισθητικής και Προσχολικής Αγωγής Δραστηριοτήτων Δημιουργίας και Έκφρασης. Πέραν της Αττικής και της Κεντρικής Μακεδονίας, αυξημένο ενδιαφέρον συμμετοχής για τις Εξετάσεις Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων Ι.Ε.Κ., 1ης Περιόδου 2014 εντοπίζεται στις Περιφέρειες Πελοποννήσου και Κρήτης.
Οι απόφοιτοι που επιτυγχάνουν στις Εξετάσεις Πιστοποίησης που διενεργεί ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.), αποκτούν το απαραίτητο εφόδιο για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.
Υπενθυμίζεται στους αποφοίτους όλων των ειδικοτήτων, από όλα τα Ι.Ε.Κ. (Δημόσια και Ιδιωτικά) ότι αύριο, Παρασκευή 08.08.2014, λήγει η προθεσμία καταβολής των προβλεπόμενων εξετάστρων στην Τράπεζα, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμπλήρωση της αίτησης ηλεκτρονικά, προκειμένου να εκτυπωθεί και να υποβληθεί σε έντυπη μορφή μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. Οι υποψήφιοι έχουν και τη δυνατότητα ηλεκτρονικής συναλλαγής με την Τράπεζα, για την καταβολή εξετάστρων μέχρι και την Κυριακή 10.08.2014 και ώρα 24:00.
Ο φάκελος με την έντυπη αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά των υποψηφίων αποστέλλεται στον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. (Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως 41, 142 34 Νέα Ιωνία), έως και τη Δευτέρα 11.08.2014 με τους παρακάτω τρόπους:
• μέσω ταχυδρομείου με την ένδειξη «συστημένο», υπό την προϋπόθεση ότι ο κλειστός φάκελος θα φέρει ημερομηνία 11.08.2014.
• μέσω εταιρίας ταχυμεταφοράς (courier) και με αποστολή έως τις 15:30.
Για τυχόν νεότερες ανακοινώσεις – διευκρινίσεις, μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. (www.eoppep.gr)

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις