Συνδιάσκεψη για την συνεργασία της Γερμανίας με την Κεφαλονιά έγινε χθες στο Δημοτικό Θέατρο

Στα πλαίσια του συμφώνου συνεργασίας που έχει υπογραφεί ανάμεσα στην Γερμανική πόλη του Rhein Neckar Kreises, και της Κεφαλονιά, βρίσκεται αυτές τις μέρες στο νησί μας η Γερμανική αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον Περιφερειάρχη Stefan Dallinger, τον Rolf Geinert, τέως Δήμαρχο της πόλης και συνεργάτη του Χανς Φούχτελ καθλώς και οι  κ. κ.  Nils Drescher, Hans Werner.

Στα πλαίσια λοιπόν αυτής της συνεργασίας πραγμαοποιήθηκε χθες το πρωϊ σύσκεψη ανάμεσα στους Γερμανούς αντιπροσώπους και τοπικούς φορείς αλλά και ιδιώτες που ενδιαφέρονται για συνεργασία με την Γερμανική αγορά. Στην συνδυάσκεψη παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού Ευάγγελος Κεκάτος που συντόνισε και την συζήτηση, η Σοφία Γαρμπή υπεύθυνη για την διαχείρηση του προγράμματος συνεργασίας με την Γερμανική αντιπροσωπεία, ο Προϊστάμενος του τμήματος, Τουριστικής Ανάπτυξης, Σταύρος Κορκός-Κουρής, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Σταύρος Τραυλός,  ο οποίος έκανε αναφορά σε τρία σημεία που θα μπορούσε η γερμανική αντιπροσωπεία να βοηθήσει, όπως ο σεισμός με τη δημιουργία Σεισμολογικού Κέντρου, η συμμετοχή Γερμανών φοιτητών ή παιδιών στο πρόγραμμα της ecoformula, αλλά και στον τομέα του real estate. Το παρών έδωσαν και ο Υπεύθυνος του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου, Μιχάλης Ξανθάκης, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Παναγής Καππάτος, ο εκπαιδευτικός Θεόφραστος Χαρτουλιάρης, η Πρόεδρος των Τουριστικών Καταλυμάτων, Σίσσυ Αντωνάτου, η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων, Κατερίνα Βασιλάτου, ο Κώστας Γαλιατσάτος από τη Διαδημοτική, και ο καθηγητής  Heinz Warnecke ο οποίος αναφέρθηκε στο ναυάγιο του Απόστολου Παύλου στην Κεφαλονιά και το πόσο σημαντικό είναι  το γεγονός αυτός να γίνει γνωστό σε όλον τον κόσμο καθιστώντας την Κεφαλονιά πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών παγκοσμίως.

Σκοπός της συνάντησης δεν ήταν άλλος από το να ενημερωθούν οι τοπικοί φορείς αλλά και οι ιδώτες που ενδιαφέρονται για τυχόν συνεργασία με την Γερμανική αγορά, να αναπτύξουν τα  βασικά στοιχεία και χαρακτηριστικά που έχει  κάθε τομέας έτσι ώστε να μπορέσουν να τον προωθήσουν σωστά στο εξωτερικό. Στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο κ. Γιώργος Έρτσος ο οποίος δραστηριοποιείται στον χώρο του κρασιού και του μελιού και ενδιαφέρεται για άνοιγμα στην αγορά της Ευρώπης, καθώς ήδη έχει ξεκινήσει συνεργασία με τον Καναδά, αλλά είναι και Πρόεδρος του Συλλόγου Η Κουνόπετρα.

Όπως δήλωσε ο κ. Ντέλιγκερ ο βασικός πυλώνας πάνω στον οποίο θα στηριχθούν για ξεκινήσουν τις προεργασίες αλλά και τις πιθανές συνεργασίες δεν είναι άλλος από τον τουρισμό, το σημαντικό είναι να έρθει κόσμος από τη Γερμανία στην Κεφαλονιά, να δει το μέρος, τα τοπία, τις παραλίες, τη φύση και να γευτεί τα τοπικά προϊόντα έτσι ώστε επιστρέφοντας στην Γερμανία να έχει έναν μπούσουλα,  που θα τον βοηθήσει να προωθήσει την Κεφαλονιά. Ο κ. Ντέλινγκερ ξεκαθάρισε ότι πίσω από την συνεργασία αυτή δεν κρύβονται μυστικές ατζέντες ή οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα, και κατέληξε λέγοντας: Δεν μου αρέσει απλώς η Κεφαλονιά, αλλά την λατρεύω.

 

Ακούστε τι συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της συνδιάσκεψης

1-DSC02180

1-DSC02192 1-DSC02191 1-DSC02189 1-DSC02187 1-DSC02186 1-DSC02181

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις