ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΨΕΚΑΣΜΩΝ

Από την Δ/νση ΑγροτικήςΟικονομίας (Δακοκτονίας) της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας ανακοινώνεται ότι από τις 30/07 /2014 ημέρα Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί δολωματικός από εδάφους ψεκασμός για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς στις παρακάτω περιοχές :

1.Δημοτική Ενότητα Μελιτειέων (Δ.Κ. Αγ Ματθαίου, Τ.Κ. Μωραιτίκων , Τ.Κ. Κάτω Παυλιάνα).
2.Δημοτική Ενότητα Παλαιοκαστριτών (Δ.Κ. Λιαπάδων ).
3.Δημοτική Ενότητα Παρελίων (πλην Τ.Κ. Άφρας, Τ.Κ. Κανακάδων).
4.Δημοτική Ενότητα Λευκιμμαίων ( πλην Τ.Κ. Βιταλάδων ).
5.Δημοτική Ενότητα Κορισσίων ( Δ.Κ. Περιβολίου ).
6.Δημοτική Ενότητα Εσπερίων ( Δ.Κ. Αυλιωτών, Τ.Κ. Περουλάδων, Τ.Κ. Σιδαρίου ).
7.Δημοτική Ενότητα Αγ. Γεωργίου (Δ.Κ. Αγρού , Τ.Κ. Δροσάτου, Τ.Κ. Αρκαδάδων ).
8. Δημοτική Ενότητα Φαιάκων ( Τ. Κ. Σωκρακίου ).
9. Κοινότητα Ερείκουσας .
10.Κοινότητα Οθωνών.
11.Κοινότητα Μαθράκι.

Παρακαλούνται οι ελαιοπαραγωγοί που τα κτήματα τους ψεκάζονται να παρευρίσκονται κατά την διάρκεια των ψεκασμών στα ελαιοκτήματα τους, για την παρακολούθηση και υποβοήθηση των συνεργείων, επίσης όσα ελαιοκτήματα είναι περιφραγμένα ,τις ημέρες των ψεκασμών οι παραγωγοί θα πρέπει να τα έχουν ανοιχτά εφόσον επιθυμούν να ψεκαστούν .
Το ημερήσιο πρόγραμμα ψεκασμών θα τοιχοκολλείται στους πίνακες ανακοινώσεων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων από τα συνεργεία ψεκασμών.
Οι ψεκασμοί θα αναβάλλονται για την επόμενη ημέρα σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές για τους ψεκασμούς ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο .
Η διάρκεια των ψεκασμών θα είναι περίπου 8 ημέρες .

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 2661-0-37000, 2661-0- 46890, 2661364711 .

Από την Εποπτεία Δακοκτονίας

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις