Παρουσίαση με θέμα την Παράκτια ζώνη της Κεφαλονιάς την 1η Αυγούστου στο ανοικτό Θέατρο Πόρου

Το Σ Ε Δ & Δ ‘’Οι Πρόννοι’’, το τοπικό συμβούλιο Πόρου και ο πρόεδρος Ε. Κουστουμπάρδης, καλούν όλους τους πολίτες, φορείς του Δήμου, και Περιφέρειας, σε μια ενημερωτική επιστημονική παρουσίαση από την επίκουρο καθηγήτρια αρχαιολογίας του τμήματος Ιστορίας, κυρία Ευγενία Γιαννούλη και την ομάδα της για την έρευνα παράκτια ζώνη που διεξάγετε στην περιοχή μας. Όπως σας είχαμε ενημερώσει …

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου συνεχίζει τις έρευνες στην παράκτια ζώνη της Κεφαλονιάς για τέταρτη συνεχή χρονιά υπό τη διεύθυνση της επίκουρης καθηγήτριας αρχαιολογίας του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτιστικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Η έρευνα διεξάγεται με τη συνεργασία του Δημόκριτου και του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.) με διακεκριμένα μέλη τους που θα επισκεφθούν το νησί μας στο δεύτερο μισό του Ιουλίου. Αυτή τη φορά, όμως, η έρευνα δεν συνεχίζεται απλώς αλλά και αναβαθμίζεται.

Το πρόγραμμα της κυρίας Γιαννούλη (A.SHO.RE) υποστηρίζεται από το Institute of Field Research (IFR), ένα Αμερικάνικο Ινστιτούτο που προάγει τη συμμετοχή φοιτητών από όλα τα Αμερικάνικα Πανεπιστήμια σε διακεκριμένα ερευνητικά προγράμματα κατόπιν αξιολόγησης. Δέκα επιλεγμένοι Αμερικάνοι φοιτητές παρακολουθούν τα προγράμματα για ένα μήνα στον Πόρο, καθώς επίσης και πέντε επιλεγμένοι φοιτητές της κυρίας Γιαννούλη από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
Όλοι οι φοιτητές παρακολουθούν καθημερινά μαθήματα, τα οποία διδάσκει η ίδια η κυρία Γιαννούλη και οι συνεργάτες της, ειδική ερευνητική ομάδα που συστάθηκε για το συγκεκριμένο σκοπό και αποτελείται από την Δρ. Αρετή Χαλκιώτη (Ενάλια Αρχαιολογία), υπ. Δρ. Βασιλική Ίβρου (Ενάλια Αρχαιολογία), Δρ. Ευτυχία Γιαννούλη (Βιοαρχαιολογία-Περιβάλλον), Πέτρο Μπιτσικώκο (Επιστήμες της Θάλασσας, Πολεμικό Ναυτικό), Πόπη Μητσοπούλου (Αρχαιολόγος-Σχέδιο), και Τάσο Τσαρούχας (Θέματα Ασφάλειας και Πρὠτες Βοήθειες).
Στις 25 Ιουλίου το πρωί, οι φοιτητές του προγράμματος θα παρουσιάσουν τις εργασίες τους στην Αγγλική γλώσσα σε ανοιχτή παρουσίαση σε όσους ενδιαφέρονται, ειδικούς και μη.

το Δ. Σ ,

η πρόεδρος Μ. Βαβάση & επ/ πρόεδρος Γ. Μεταξάς

GIANOULI 2 GIANOULI 1 GIANOULI 4

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις