Ο τέως Πρωθυπουργός της Ιταλίας στο νησί μας-Συνάντηση με τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς

Εθιμοτυπική συνάντηση είχε σήμερα το πρωϊ ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης με τον τέως Πρωθυπουργό της Ιταλία, Ενρίκο Λέττα (Enrico Letta), ο οποίος βρίσκεται από την Παρασκευή το βράδυ στο νησί μας.

Ο τέως Πρωθυπουργός της Ιταλίας βρίσκεται στο νησί μας για διακοπές με την σύζυγό του και τα τρία του παιδιά, μετά από πρόταση του δικού μας Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ο οποίος σε συνομιλία που είχε με τον κ. Λέττα αναφέρθηκε στην Κεφαλονιά σαν έναν παράδεισο που όλοι πρέπει να επισκεπτούν.

Ο κ. Λέττα είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με τον Δήμαρχο κ. Παρίση, ο οποίος επέστρεψε από την Αθήνα μετά το θλιβερό συμβάν με τον χαμό του αγαπημένου του αδελφού για να παραστεί στην σημερινή πολύ σημαντική επίσκεψη, παρουσία και του Αντιδημάρχου Τουρισμού και Πολιτισμού, Ευάγγελου Κεκάτου, όπου αναφέρθηκε στους δύο σημαντικούς πυλώνες πολιτισμού και ιστορίας στον κόσμο, την Ρώμη και την Αθήνα και την Κεφαλονιά να βρίσκεται ακριβώς στη μέση αυτών των δύο πυλώνων κάτι που καθιστά το νησί μας όπως είπε ο ίδιος ο κ. Λέττα σε δηλώσεις που έκανε, τον πιο σημαντικό πυλώνα Πολιτισμού.

Ο τέως Πρωθυπουργός της Ιταλίας επισκέφθηκε το Μνημείο των Ιταλών πεσόντων της Μεραρχίας Άκοι όπου απέδωσε φόρο τιμής στους νεκρούς της πατρίδας του, ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του και την ικανοποίησή του για την προσφορά και την βοήθεια που έδωσαν απλόχερα οι Κεφαλονίτες στους άλλοτε κατακτητές του νησιού, θέλοντας να τονίσει τους ισχυρούς δεσμούς που ενώνουν τις δύο χώρες αλλά ειδικότερα την Κεφαλονιά με την Ιταλία.

1-DSC00325 1-DSC00327 1-DSC00330 1-DSC00332 1-DSC00338 1-DSC00341 1-DSC00346 1-DSC00349

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις