ΕΛΜΕ: Αλληλεγγύη στο συνάδελφο Νίκο Κωστόπουλο, ηλεκτροδηγό στη ΣΤΑΣΥ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

Αλληλεγγύη στο συνάδελφο Νίκο Κωστόπουλο, ηλεκτροδηγό στη ΣΤΑΣΥ, στον οποίο επιβλήθηκε η ποινή της αργίας λόγω συμμετοχής στην απεργία της ΓΣΕΕ!!!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταδικάζει την επιβολή ποινής αργίας μιας ημέρας από τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ στον ηλεκτρoδηγό Νίκο Κωστόπουλο, εκλεγμένο στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΗΕΚ με τη ΔΑΣ, επειδή στις 9/4/2014 συμμετείχε στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ κόντρα στην επιστράτευση που είναι σε ισχύ ενάμιση χρόνο. Η ενέργεια αυτή καθώς και ο πειθαρχικός έλεγχος που βρίσκεται σε εξέλιξη και για άλλους εργαζόμενους που αγνόησαν την επιστράτευση και απέργησαν έχει ως στόχο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, να επιβάλει σιγή νεκροταφείου, να οδηγήσει σε παραίτηση από το θεμελιώδες δικαίωμα κάθε εργαζόμενου να υπερασπίζεται τα δικαιώματά του που κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ ενώνει τη φωνή του με όλα τα σωματεία και τις δυνάμεις που αντιστέκονται στην ενέργεια της διοίκησης και αντιδρούν ουσιαστικά πιέζοντας να μη νομιμοποιηθεί στη συνείδηση των εργαζομένων το «δικαίωμα» της κυβέρνησης να εφαρμόζει μέτρα όπως η επίταξη και της διοίκησης να ποινικοποιεί τους αγώνες πρωτοπόρων εργατών. Η στάση εργασίας την Πρωτομαγιά δείχνει ότι η μαζική συμμετοχή μπορεί να φέρει αποτέλεσμα στο ουσιαστικό σπάσιμο της επιστράτευσης, με τέτοια αγωνιστικά βήματα μπορούμε να τους αναγκάσουμε να άρουν την επίταξη.

Ξεκαθαρίζουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι οι ταξικές δυνάμεις δεν τρομοκρατούνται με τέτοιες ενέργειες, θα συνεχίσουν να αγωνίζονται μαχητικά, πρωτοπόρα, με περισσότερο πείσμα κόντρα στις στοχεύσεις των διοικήσεων.

Απαιτούμε:

  • Να μην εφαρμοστεί η ποινή στο συνάδελφο Κωστόπουλο
  • Να μη συνεχιστεί η πειθαρχική διαδικασία για τους υπόλοιπους απεργούς
  • Άρση της επίταξης

Αργοστόλι 12/07/2014

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

 

Ο Γενικός Γραμματέας

 

Γεωργόπουλος Διονύσης Γαλιατσάτος Νικόλας

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις