Μιχάλης Ζαμπίδης: “Αγωνίζομαι για τις αξίες μου και μέσα σε αυτές είναι και η Ελλάδα”

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι ο Πρωταθλητής του Kick Boxing Μιχάλης Ζαμπίδης ο οποίος βρίσκεται από χθες το βράδυ στο νησί μας μετά από πρόσκληση του κ. Σπυράτου και του Γυμναστηρίου Genesis.

Ο Μιχάλης Ζαμπίδης, ο Iron Mike του ρινγκ, βρίσκεται στο νησί μας για να προωθήσει το άθλημα του Kick Boxing το οποίο και έκανε γνωστό στην Ελλάδα μετά και τις επιτυχίες που είχε στο εξωτερικό με τη συμμετοχή του σε διεθνείς αγώνες σηκώνοντας τη γαλανόλευκη ψηλά, αγωνιζόμενος με ήθος και αξιοπρέπεια, ένας πραγματικός πολεμιστής.

Όπως ο ίδιος ο Iron Mike τόνισε στην συνέντευξη: “Όταν ήμουν μικρός στα δεκατέσσερά μου, εκεί κάπου στην Παλλήνη που έκανα προπόνηση, όταν ξεκουραζόμουνα κοιτούσα τα αστέρια και οραματιζόμουνα ότι αγωνίζομαι με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή, ότι τον  πάω νοκ άουτ, επηρεασμένος από τον Ρόκυ. Όταν ξυπνούσα είχα μία θλίψη γιατί έλεγα πως εγώ ένα παιδιάκι από την Παλλήνη θα καταφέρει να τα κάνει όλα αυτά, στα 19 μου χρόνια μετά από σκληρή προπόνηση, αγώνες και πολλά άλλα,  και πολύ προσευχή φυσικά, εισακούστηκα προφανώς και ταξίδεψα στην άλλη άκρη του κόσμου, στην Αυστραλία, όπου είχα απέναντί μου τον παγκόσμιο πρωταθλητή, τον Τούρκο, αήττητο τότε για τρία χρόνια, όπου έγινε ένα ματς φωτιά επί 12 γύρους και τον πήρα νοκ άουτ. Όταν τον κοίταγα κάτω, έλεγα τώρα αυτό έχει συμβεί, ή θα ξυπνήσω στα αμπέλια; Όμως είχε συμβεί και εκεί ξεκινήσανε όλα”.

Την πετυχημένη πορεία του όπως ανέφερε την οφείλη στην αγάπη του για το άθλημα και στην προσπάθειά του να ξεπεράσει τον εαυτό του και να γίνει καλύτερος σε αυτό που κάνει. “Αγωνίζομαι για τις αξίες μου και μέσα σε αυτές είναι και η πατρίδα μου”, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Μιχάλης Ζαμπίδης.

Ο Πρωταθλητής Μιχάλης Ζαμπίδης βρέθηκε στο νησί μας για να διδάξει σε ένα σεμινάριο πολεμικών τεχνών με στόχο την ενημέρωση του κόσμου και όσων ασχολούνται με το άθλημα για το πως πρέπει να αντιμετωπίζουν κάποιες καταστάσεις, τι πρέπει να προσέχουν στην διατροφή τους, πως να ελέγχουν τον φόβο και το άγχος και να τα χρησιμοποιούν υπέρ τους, το σεμινάριο περιλάμβανε και επιδείξεις κινήσεων αλλά και μάχη σώμα με σώμα.

 

1-DSC00069 1-DSC00070 1-DSC00071 1-DSC00074 1-DSC00077 1-DSC00080

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις