Συγκέντρωση-διαμαρτυρία πραγματοποίησε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ για την πώληση της “μικρής” ΔΕΗ

Συγκέντρωση πραγατοποίησε χθες το βράδυ η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την Επιτροπή Κραναίας, έξω από το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας σχετικά με την πώληση της μικρής ΔΕΗ όπως την ονομάζουν και αφορά τα μεγάλα δίκτυα.

Με δύο μεγάλα πανώ τοποθετημένα εκατέρωθεν του κτηρίου της πρώην Νομαρχίας τα μέλη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για το ξεπούλημα όπως είπαν χαρακτηριστικά που προσπαθεί να κάνει η κυβέρνηση με τη ΔΕΗ, με στόχο την μείωση δαπανών αλλά και την μείωση των οικιακών τιμολογίων που τα τελευταία χρόνια της κρίσης έχουν εκτοκευτεί σατ ύψη με τους καταναλωτές να μην μπορούν να ανταπελξέθουν στις υποχρεώσεις τους. Αυτό έχει σαν συνέπεια πολλά νοικοκυριά να μην έχουν ρεύμα ή να αναγκάζονται να παίρνουν ρεύμα παράνομα για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της οικογένειάς τους.

Όλοι οι ομιλητές τόνισαν την ανάγκη να μπει φρένο στα σχέδια της κυβέρνησης καθώς με αυτόν τον τρόπο καταδικάζει τη χώρα και καταστρέφει έναν από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους πυλώνες ανάπτυξης που έχει η Ελλάδα καθώς η ΔΕΗ και οι υπηρεσίες που προσφέρει έχουν αναβαθμιστεί σε μεγάλο ποσοστό κάθιστώντας την ανταγωνίσιμη.

Στην συγκέντρωση παραβρέθηκαν και μίλησαν ο νεοεκλεγείς Αντιπεριφερειάρχης Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο οποίος μίλησε για ένα τεράστιο έγκλημα που συντελείται με την πώληση της μικρής ΔΕΗ εις βάρος του Ελληνικού λαού, ο πρώην Διευθυντής της ΔΕΗ, Ρωσσέτος Λούζης, που έκανε αναφορά στην ποιότητα των παροχών που προσφέρει η ΔΕΗ σήμερα και πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν κοινωνικό αγαθό, ο Στέλιος Ματαράγκας από την Πρωτοβουλία Πολιτών, ο οποίος τόνισε την ανάγκη για μαζικές συγκεντρώσεις είτε στη Βουλή είτε στις πλατείες έτσι ώστε η κυβέρνηση να πάρει ένα ηχηρό μήνυμα,  ο Νίκος Παυλάτος από την Κίνηση Μελάμπους, ο κ. Βαλλιάνος από το Σοσιαλιστικό Κίνημα, ενώ χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε και η Βουλευτής Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, μέσω του επιστημονικού της συνεργάτη Γιάννη Βαρούχα. Κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης-διαμαρτυρίας ήταν Παναγιώτης Αθανασιάδης, μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος απέρριψε ως αβάσιμα τα επιχειρήματα που θέτει η κυβέρνηση όσον αφορά την πώληση της ΔΕΗ.

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSCο ενδεχόμενο πώλησης ενός τμήματος της ΔΕΗ σε ξένους επενδυτές.

SONY DSC

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις