Οι αδελφοί Καραβιώτη… «Επιμένουν Ελλάδα» για δεύτερη φορά μέσα ένα μήνα!!!

Την Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014 και ώρα 13:00-15:00, οι αγαπητοί συμπατριώτες μας Μάκης & Σπύρος Καραβιώτης και ο σταθερός φίλος και συνεργάτης τους Γρηγόρης Βλαχούλης, επανεμφανίστηκαν στην εκπομπή της ΝΕΡΙΤ «Επιμένουμε Ελλάδα», για δεύτερη συνεχή φορά μέσα σε ένα μήνα.

Όπως δήλωσαν οι παρουσιαστές της εκπομπής Ρένια Τσιτσιμπίκου και Πέτρος Κουμπλής, οι κανταδόροι της Κεφαλονιάς άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις στην πρώτη τους εμφάνιση και κατά απαίτηση των τηλεθεατών προσκλήθηκαν για δεύτερη φορά.

Οι αδελφοί Καραβιώτη μαζί με τους συνεργάτες τους στα μαντολίνα, Νίκο Ρογκάκο και Γιάννη Κατσαφλιάκα, ξεκίνησαν το πρόγραμμά τους με το περίφημο «Καράβι» του Σπύρου Μαρκάτου και Σωτήρη Γαλιατσάτου, μεταφέροντάς μας στην πολυαγαπημένη μας πατρίδα. Στη συνέχεια τραγούδησαν διαφορετικές καντάδες από αυτές που μας χάρισαν την πρώτη φορά, συμπεριλαμβάνοντας στο ρεπερτόριό τους και την περίφημη αριέττα: «Καλησπερίζω δυο αδελφές».
Ενδιάμεσα των καντάδων, συνομίλησαν με τους δημοσιογράφους και τόνισαν τη σπουδαιότητα της διατήρησης και διάσωσης της καντάδας και υποστήριξαν ότι υπηρετούν το είδος αυτό της παραδοσιακής μουσικής μας με σεβασμό και υπευθυνότητα, διότι αποτελεί ταυτοτικό σύμβολο και χαρακτηριστικό δείγμα του ιδιαίτερου Κεφαλληνιακού πολιτισμού, που πρέπει να διαφυλαχθεί μέσα στην λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης που ζούμε.
Οι παρουσιαστές της εκπομπής δια μέσου της εμφάνισης αυτής των συμπατριωτών μας, διαφήμισαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το φετινό πολιτιστικό καλοκαίρι της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ., που το χαρακτηρίζουν οι διάφορες εκδηλώσεις κεφαλονίτικου χρώματος με τις μουσικές περατζάδες και τις βαρκαρόλες, προσεκύοντας τους ακροατές να επισκεφθούν το ωραίο μας νησί.
Επίσης, προβλήθηκε βίντεο από την βαρκαρόλα που είχαν συμμετάσχει οι αδελφοί Καραβιώτη πριν λίγα χρόνια στην Άσσο και ένα βίντεο από την γνωστή ελληνική ταινία: «Ο Μπάρμπα-Γιάννης» με τον Αλέκο Αλεξανδράκη που έκανε καντάδα στην Κατερίνα Χέλμη. Στο βίντεο αυτό ακουγόταν η περίφημη χορωδία και μαντολινάτα του Ληξουριώτη μαέστρου Νίκου Τσιλίφη στο θαυμάσιο τραγούδι του Νίκου Χατζηαποστόλου: «Τα κοραλλένια χείλη σου».
Στο τέλος έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην αγαπημένη μας Άννα Πολλάτου και προβλήθηκε βίντεο από τους πρόσφατους Πανελλήνιους αγώνες «Άννα Πολλάτου», που έλαβαν χώρο στο κλειστό γυμναστήριο Αργοστολίου. Τα αδέλφια με το μουσικό τους συγκρότημα έκλεισαν το πρόγραμμά τους με το δικό τους τραγούδι «Αργοστολάκι», το οποίο αφιέρωσαν στην μνήμη της Άννας.
Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν και στον συμπατριώτη μας δημοσιογράφο της ΝΕΡΙΤ και αντιπρόεδρο της Κεφαλληνιακής αδελφότητας Αθηνών, Νίκο Γιαννόπουλο, ο οποίος επιμελήθηκε του αθλητικού ρεπορτάζ, αλλά και που προβάλλει μέσω της θέσης του την αγαπημένη μας Κεφαλονιά.
Για μια ακόμη φορά τα αγαπημένα αδέλφια, μας ταξίδεψαν στην εποχή της αθάνατης καντάδας προωθώντας τον ιδιαίτερο πολιτισμό μέσα από το ύφος και το ήθος της πατρίδας μας. Μπράβο σας παιδιά! Πάντα τέτοια!!!

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις