ΕΛΜΕ: Να αρθεί ΤΩΡΑ η επιστράτευση των απεργών της ΔΕΗ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει την επιστράτευση των απεργών της ΔΕΗ από την κυβέρνηση (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ). Ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία αποτελούν αναπόσπαστα στοιχεία κάθε πολιτικής που θέλει να εξυπηρετήσει τα μονοπώλια και την κερδοφορία τους. Άλλωστε οι εκπαιδευτικοί βιώσαμε στο πετσί μας την επιστράτευση, όπως και οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι στο μετρό κλπ. Κανείς κλάδος δεν θα μείνει αλώβητος από την κυβερνητική επέλαση, η οποία άλλωστε θα εκφραστεί και με την επιχείρηση γενικευμένης νομοθετικής κατάργησης του δικαιώματος στην απεργία. Διαχρονικά και παγκόσμια οι διαφόρων αποχρώσεων πολιτικοί υπηρέτες του μονοπωλιακού καπιταλισμού, σε καιρούς που περιοριζόταν το καρότο, έφερναν στην πρώτη γραμμή το κνούτο. Αυτό γίνεται και τώρα με την ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης – ΕΕ – πλουτοκρατίας.
Η λαϊκή αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΔΕΗ, η οργάνωση του αγώνα, είναι μονόδρομος για να τσακιστεί ο αυταρχισμός και να ανατραπεί η πολιτική βάση στην οποία στηρίζεται. Καμία νομιμοποίηση στο νόμο που προωθείται στη βουλή. Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη. Θα απαντήσουμε με τη σημαία της αλήθειας και του δίκιου, για πραγματική κοινωνική πρόοδο. Κι η απάντηση δε μπορεί να δώσει καμία ανοχή στο ήδη υπάρχον ιδιωτικό και ιδιωτικοοικονομικό καθεστώς στην ενέργεια ούτε στη γραμμή της ΕΕ για περαιτέρω απελευθέρωσή της. Εργαζόμενος νικητής – λαός νικητής μπορεί να υπάρξει όταν ο παραγόμενος πλούτος γίνει κοινωνική – λαϊκή περιουσία. Μόνο τότε και η ενέργεια θα υπηρετεί μια ανάπτυξη που δεν θα έχει στο κέντρο το κέρδος αλλά τις λαϊκές ανάγκες.
Αργοστόλι 8/7/2014

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος
Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης Γαλιατσάτος Νικόλας

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις