Συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού είχαν οι υπεύθυνες του προγράμματος “Νησί απαλλαγμένο από πλαστικά”

Συνάντηση είχε χθες το απόγευμα στο Δημαρχείο ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού Ευάγγελος Κεκάτος με τις υπύθυνες του προγράμματος “Νησί απαλλαγμένο από πλαστικά”, Pam Longobardi και Diana Cohen.

Στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο ηλεκτρολόγος μηχανικός Κώστας Πρέντζας ο οποίος συμμετέχει και αυτός στο πρόγραμμα καθώς ως γνωστόν διατηρεί κατάστημα με φωτοβολταϊκά και άλλες πηγές ανανεώσιμης ενέργειας.

Κατά τη διάρκεια της πολύ επικοδομητικής συζήτησης αναπτύχθηκαν διάφορες προτάσεις και ιδέες που είχαν οι υπεύθυνες του προγράμματος και τις οποίες γνωστοποίησαν στον Αντιδήμαρχο κ. Κεκάτο έτσι ώστε να βρεθούν τρόπο ευαισθητοποίησης του κόσμου πάνω στο θέμα της χρήσης πλαστικών, που έχουν κατακλύσει τη ζωή μας.

Κατέληξαν σε πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα για το πόσο σημαντικό είναι ο κόσμος να αλλάξει νοοτροπία και τρόπο ζωής και να αποβάλει κάθε είδους πλαστικό ή πράγματα που δεν ανακυκλώνονται από την καθημερινότητα του και που στην ουσία χωρίς να το καταλαβαίνουμε κάνουν κακό στην υγεία μας ενώ μολύνουν το περιβάλλον ανεπανόρθωτα.

Είναι γνωστό ότι χιλιάδες τόνοι πλαστικό πετιόνται κάθε μέρα στους κάδους ανακύκλωσης, πλαστικά ποτήρια, πιάτα, μαζαιροπήρουνα, συσκευασίες προϊόντων, ή φαγητών, μπιτόνια, καρέκλες και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Σε αυτή την προσπάθεια που γίνεται ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού οι υπεύθυνες του προγράμματος πρότειναν την πιθανή συνεργασία με τους ομογενείς αλλά και διάσημους Ελληνοαμερικάνους ηθοποιούς και καλλιτέχνες που θα μπορούσαν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα έτσι ώστε να έχει πανελλήνια αλλά και διεθνή απήχηση.

Ο κ. Πρέντζας πρότεινε η ενημέρωση να επικεντρωθεί στα μικρά παιδιά σαν μέρος της εκπαίδευσής τους καθώς οι μικροί μας φίλοι έχουν ανοιχτό μυαλό και δέχονται εύκολα νέες ιδέες, σε σχέση με κάποιον μεγαλύτερης ηλικίας που δεν θέλει ή δεν ενδιαφέρεται να μάθει ή να αλλάξει τρόπο ζωής.

Η επόμενη δράση του προγράμματος θα λάβει χώρα στο πανέμορφο και γραφικό χωριό της  Άσσου όπου δύτες θα καθαρίσουμε τον βυθό της θάλασσας μπροστά στην παραλία, ενώ αναμένεται και μία ακόμα δράση μέσα στην εβδομάδα για την οποία θα ενημερώσουμε όταν έχουμε περισσότερες πληροφορίες.

Το Σάββατο το πρωϊ θα γίνει άλλη μία ενημερωτική εκδήλωση ενώ το βράδυ της ίδιας μέρας θα πραγματοποιηθεί συναυλία από τη μαντολινάτα.

 

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις