Τουρισμός

“Kitchen Impossible”: Η δημοφιλής γερμανική τηλεοπτική εκπομπή στην Κεφαλονιά.

71views

Την Κυριακή 17 Μαρτίου προβλήθηκε επεισόδιο της δημοφιλούς τηλεοπτικής εκπομπής “Kitchen Impossible” με πρωταγωνίστρια την  Κεφαλονιά. Η συμμετοχή της Κεφαλονιάς είναι αποτέλεσμα δράσης που οργάνωσε η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Αργοστολίου σε συνεργασία με το γραφείο Δημοσίων Σχέσεων για την γερμανική αγορά. Το “Kitchen Impossible” είναι ένα από τα πιο δημοφιλή προγράμματα της γερμανικής τηλεόρασης και βασίζεται στην αρχή ότι ένας διάσημος σεφ στέλνεται σε μια χώρα όπου πρέπει να αναδημιουργήσει ένα τοπικό πιάτο.

 

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν επί τρεις ημέρες τον περασμένο Ιούνιο σε διάφορα μέρη του νησιού, όπως ο Μύρτος, η Άσσος και το Ληξούρι. Πρωταγωνιστής της εκπομπής ήταν ο Γερμανός σεφ-σταρ Anton Schmaus, ο οποίος διευθύνει ένα εστιατόριο, βραβευμένο με αστέρι Michelin στο Ρέγκενσμπουργκ και είναι επίσης ο σεφ της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Γερμανίας.

 

Ο Anton Schmaus επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Κεφαλονιά και δήλωσε κατά τη διάρκεια του προγράμματος: “Είμαι ήδη ο μεγαλύτερος θαυμαστής της Κεφαλονιάς”.

 

Την εκπομπή της Κυριακής παρακολούθησαν περίπου 1 εκατομμύριο τηλεθεατές.

 

Η Μαρίνα Βεργώτη εκ μέρους της τουριστικής επιτροπής σχολίασε: “Αυτή η εκπομπή είναι ένα ακόμη βήμα για την ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας της Κεφαλονιάς στις γερμανόφωνες χώρες. Ελπίζουμε ότι θα βοηθήσει στην προσπάθεια μας για αύξηση της ζήτησης και σίγουρα θα μας δώσει ένα ακόμη επιχείρημα για να παρακινούμε τις αεροπορικές εταιρείες να εμπιστευτούν τον προορισμό μας”.

 

Ο Ίων Λιναρδάτος από το γραφείο δημοσίων σχέσεων για τη γερμανική αγορά προσθέτει: “Εργαζόμουν για σχεδόν τρία χρόνια για να φέρω αυτό το δημοφιλές πρόγραμμα στην Κεφαλονιά και επιτέλους πραγματοποιήθηκε. Οι εικόνες που προβάλλονται από το νησί είναι η καλύτερη διαφήμιση που μπορούμε να έχουμε”.

 

 

 

Εκ της Τουριστικής Επιτροπής

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.