Ελλάδα-ΔιεθνήΟικονομία

«Kαλάθι του νοικοκυριού»: Αυτές είναι οι λίστες των σούπερ μάρκετ

56views

Ρομίνα Νικηφόρου – CNN Greece

Πρεμιέρα κάνει σήμερα το «καλάθι του νοικοκυριού» με τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ να δημοσιοποιούν τις λίστες με τα προϊόντα που έχουν επιλέξει, βάσει των 51 κατηγοριών που έχει ορίσει το υπουργείο Ανάπτυξης.

Στην πλατφόρμα e-καταναλωτής, στην οποία πάντως από νωρίς το πρωί της Τετάρτης οι καταναλωτές αντιμετώπιζαν προβλήματα αδυνατώντας να μπουν στη σελίδα, 13 αλυσίδες σούπερ μάρκετ (ΑΒ Βασιλόπουλος, Βazaar, Γαλαξίας, Efresh.gr, Discount Market, Κρητικός, Lidl, Μασούτης, Market In, My Market, Σκλαβενίτης, ΣΥΝΚΑ, Χαλκιαδάκης) έχουν αναρτήσει τα προϊόντα που απαρτίζουν τα «καλάθια» τους μαζί με τις τιμές τους.

Τα «καλάθια» κάθε αλυσίδας βρίσκονται αναρτημένα και στις περισσότερες ηλεκτρονικές σελίδες των σούπερ μάρκετ.

Τα σούπερ μάρκετ κλήθηκαν να επιλέξουν τουλάχιστον ένα προϊόν σε κάθε κατηγορία το οποίο και καλούνται να διαθέτουν πλέον σε αντίστοιχη ή χαμηλότερη τιμή από εκείνη που το διέθεταν την 3η Οκτωβρίου, την ημέρα δηλαδή της συνάντησης των εκπροσώπων τους με την ηγεσία υπουργείου Ανάπτυξης, όταν και συμφωνήθηκε η δημιουργία του «καλαθιού».

Ανάμεσα σε όσα παρατηρήθηκαν στα πρώτα «καλάθια» των σούπερ μάρκετ, τα οποία θα ανανεώνονται κάθε εβδομάδα, είναι ότι πολλές αλυσίδες επέλεξαν να βάλουν αρκετά προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας έναντι των επώνυμων. Κάποιες επίσης επέλεξαν παραπάνω από 51 προϊόντα για να «γεμίσουν» το καλάθι.

Από νωρίς το πρωί, σήμερα πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου, η ηγεσία του υπουργείου μαζί με ελεγκτές της ΔΙΜΕΑ επισκέπτονται καταστήματα αλυσίδων σούπερ μάρκετ που μετέχουν στην πρωτοβουλία, η οποία στόχο έχει, όπως επισημαίνουν τη συγκράτηση των ανατιμήσεων σε προϊόντα που είναι απαραίτητα για τη διαβίωση των ευάλωτων πολιτών.

 

Αναλυτικά τα «καλάθια»:

Το καλάθι της ΑΒ Βασιλόπουλος

Το καλάθι της Bazaar

Το καλάθι της Γαλαξίας

Το καλάθι της Efresh.gr

Το καλάθι της Discount Market

Το καλάθι της Κρητικός

Το καλάθι της Lidl

Το καλάθι της Μασούτης

Το καλάθι της Market In

Το καλάθι της My Market

Το καλάθι της Σκλαβενίτης

Το καλάθι της ΣΥΝΚΑ

Το καλάθι της Χαλκιαδάκης

ΠΗΓΗ https://www.cnn.gr/

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.