Πολιτική

Aνδρέας Μαρκαντωνάτος :” O Θεόφιλος αθέτησε την υπόσχεσή του πως θα στηρίξει τα χωριά μας”- Μίνι συνέντευξη του στελέχους της παράταξης “Δήμος Αργοστολίου: Παρόν και Μέλλον”

625views

-Κύριε Μαρκαντωνάτε η προσχώρησή σας στην νέα παράταξη για τον Δήμο Αργοστολίου με επικεφαλής τον Νίκο Ανουσάκη προκάλεσε έκπληξη καθώς στο απώτερο παρελθόν είχατε υπάρξει αντιδήμαρχος του Μιχαλάτου στον πρώην Δήμο Λειβαθούς. Με ποιό σκεπτικό προβήκατε σ΄ αυτή την ανατροπή;

Κατ΄αρχήν έχω εδώ και πολλά χρόνια διαχωρίσει την θέση μου από τον συγχωριανό μου και νυν Δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο καθώς ο τρόπος που πολιτεύεται και οι πρακτικές του με βρίσκουν κάθετα αντίθετο. Θεωρώ πως οι “πελατειακές” τακτικές και η δημιουργία “πολιτικής κλίκας” βρίσκουν απέναντί τους μεγάλο τμήμα της κοινωνίας μας πλέον κι ιδίως τα νεώτερα και τα πιο δημιουργικά στρώματα.

-Ναι αλλά ο κύριος Μιχαλάτος διατηρεί εκλογικές δυνάμεις στην περιοχή της Λειβαθούς κι ιδίως στα χωριά της Άνω Λειβαθούς.

Σαφώς και στα χωριά μας υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που τον στηρίζουν για λόγους ευνόητους. Δεν θα επεκταθώ σ΄ αυτό. Αυτό που μπορώ να σας πω με βεβαιότητα είναι αναδύεται κι ένα άλλο κομμάτι ψηφοφόρων της Λειβαθούς που έχει κουραστεί από την πολιτική “καμαρίλα” και τους “βυζαντινισμούς” στην περιοχή μας και αυτόν ακριβώς θεωρώ ότι εκφράζω και εγώ και θα δώσουμε όλοι μαζί την μάχη για μία διαφορετική νοοτροπία , πιο ελεύθερη και λιγότερο καταπιεστική, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

-Δηλαδή ισχυρίζεστε πως η νυν δημοτική αρχή δεν έχει κάνει έργο στα χωριά της Λειβαθούς που την στηρίξανε τόσο πολύ στις εκλογές;

Δεν το ισχυρίζομαι , είναι η καθαρή πραγματικότητα. Βλέπετε εσείς κάποιο σημαντικό έργο αυτή ην περίοδο να γίνεται στην πράξη κι όχι στα λόγια στην Λειβαθώ. Ο περίφημος Βιολογικός της Λειβαθούς, που ήταν βασική τους υπόσχεση προεκλογικά , είναι ακόμα στα χαρτιά και κανείς δεν μιλάει γι΄ αυτόν πλέον , η πλατεία στα Βλαχάτα όλοι ξέρουν πως είναι έργο της προηγούμενης δημοτικής αρχής και η αξιοποίηση της Αγίας Πελαγίας δεν προχωράει με γοργούς ρυθμούς παρά τις ωραίες διακηρύξεις . Το μόνο που προχωράει , όπως φαίνεται, είναι η παραχώρηση του μοναδικής αξίας κι ομορφιάς δημοτικού ακινήτου της “ΚΑΛΙΘΕΑΣ” στην Λακήθρα σε ιδιώτη. Πραγματικά λυπάμαι.

-Γιατί με τον Νίκο Ανουσάκη ;

Γιατί σέβεται τους συνεργάτες του , έχει πειστικό πολιτικό λόγο , έχει αποδείξει στην πράξη τις ικανότητές του κι εκφράζει τον μέσο κανονικό άνθρωπο του νησιού μας που επιθυμεί ένα Δήμο Αργοστολίου που να μην είναι “εξάρτημα” και παράρτημα ενός οικονομικού Ομίλου.

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.