Για τις δημαιρεσίες του ΔΣ του Δήμου Αργοστολίου…

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ… 

Οι Δημαιρεσίες των Δημοτικών Συμβουλίων πραγματοποιούνται στη βάση του αντιδραστικού νομοθετικού  πλαισίου της κυβέρνησης της ΝΔ και ως συνέχεια των προηγούμενων του ΣΥΡΙΖΑ με τον ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ 1, αλλά και του «Καποδίστρια» και του «Καλλικράτη». Με αυτές τις ρυθμίσεις στο όνομα της δήθεν της ακυβερνησίας έχει θεσμοθετηθεί η εξασφάλιση της πλασματικής και απόλυτης πλειοψηφίας στα όργανα διοίκησης του δήμου  (Οικονομική Επιτροπή, Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ), στην παράταξη του εκάστοτε δημάρχου. Αλλοιώνεται έτσι ακόμη παραπέρα η λαϊκή ψήφος, αφού είναι ήδη  θεσμοθετημένος ο παραγκωνισμός του δημοτικού Συμβουλίου από την οικονομική επιτροπή, καθώς και του Προεδρείου του Δ.Σ. που ουσιαστικά το καταργεί ο αποφασιστικός ρόλος του πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με βάση τις παραπάνω ρυθμίσεις οι δήμοι, αποστειρωμένοι από κάθε λαϊκή αντιπολίτευση  καλούνται να υπηρετήσουν πιο αποτελεσματικά την καπιταλιστική ανάπτυξη, εξειδικεύοντας ανά δήμο, τα επενδυτικά σχέδια και τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, υλοποιώντας τα, είτε με την αξιοποίηση των όποιων δημόσιων επενδύσεων υπάρχουν, είτε με την απορρόφηση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ που αφορούν τους στρατηγικούς στόχους στην Ενέργεια, τον Τουρισμό, υποδομές, κ.ά. .

Στην υλοποίηση αυτού του αντιδραστικού πλαισίου, υπάρχει πλήρης συναίνεση όλων των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου τόσο της δημοτικής αρχής Μιχαλάτου  [ ΠΑΣΟΚ – Επιχειρηματίες ] όσο και της συμπολιτευόμενης « αντιπολίτευσης» όλων των αποχρώσεων     [ ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ-« Ανεξάρτητοι» ]. Όπως αποδείχθηκε  τα 2 χρόνια που πέρασαν, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ από κοινού και σε πλήρη σύμπνοια, ψήφιζαν αντίστοιχες αποφάσεις στο δημοτικό συμβούλιο.

 Σε αυτήν την κατεύθυνση και ανεξάρτητα από ψεύτικες και ανούσιες αντιπαραθέσεις, οι όψιμες αλλά και οι παλαιότερες « ανεξαρτητοποιήσεις» συμβούλων της μείζονος αντιπολίτευσης « Παρίση» [ ΝΔ ]  αντικειμενικά, διευκόλυναν για άλλη μια φορά να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η παρουσία της δημοτικής αρχής Μιχαλάτου στην οικονομική επιτροπή και στην επιτροπή ποιότητας ζωής με την εκλογή σε αυτές                      « ανεξαρτήτων» συμβούλων που ήδη κατέχουν θέσεις ευθύνης και διοίκησης στον δήμο. Το αδιάψευστο επίσης αποτέλεσμα της εκλογής για μια ακόμη φορά στις παραπάνω επιτροπές των δημοτικών συμβούλων Γαβριελάτου – Πεφάνη της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, που συνδιοικεί τον δήμο Αργοστολίου με την δημοτική αρχή Μιχαλάτου είναι αποκαλυπτικό.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί το λαό να βγάλει τα απαραίτητα συμπεράσματα. Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε ασυμβίβαστα, μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο  να δίνουμε τη μάχη μαζί με τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα  για να ανέβει η διεκδίκηση και η αγωνιστική πίεση, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Αργοστόλι, 11-1-2021.

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Αργοστολίου.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις