Λήψη απόφασης για την παραίτηση της Αναισθησιολόγου και στήριξη ων διωκόμενων πολιτών  για τις κινητοποιήσεις ενάντια των εγκαταστάσεων  ανεμογεννητριών

«Λήψη απόφασης για την παραίτηση της Αναισθησιολόγου Από το Νοσοκομείο Αργοστολίου »

        Ο σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων  Δήμου Κεφ/νιάς συνήλθε  σε τακτική συνεδρίαση την Πέμπτη 14   Οκτωβρίου    2021 στο  χώρο του κλειστού Γυμναστηρίου και συζήτησε το Θέμα   που αφορά την παραίτηση της Αναισθησιολόγου από το Νοσοκομείο Αργοστολίου  και ομόφωνα  αποφάσισε την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος :

                Συναγερμός για το Νοσοκομείο Κεφ/νιας.

  ΨΗΦΙΣΜΑ

Δραματική  είναι η κατάσταση  που διαμορφώνεται στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο   μετά την παραίτηση  της μοναδικής Αναισθησιολόγου ,   εξ αιτίας της    κατάρρευσης της  εν ώρα υπηρεσίας,   αφού αφέθηκε μόνη της για μεγάλο χρονικό διάστημα,    εξουθενώθηκε εργασιακά ,  υποτιμήθηκε υπηρεσιακά  και τέλος στοχοποιήθηκε άδικα .

Η ανυπαρξία παθολόγου με  την υποστελεχωμένη  Πτέρυγα   covid   με έναν μόνο Πνευμονολόγο    να  διακτινίζεται  με φιλότιμο και αυταπάρνηση   για κάθε ανάγκη .

ΟΙ δομές Υγείας στο Νομό μας  και όχι  μόνο,  βρίσκονται στην Εντατική !!!

Οι λειτουργοί της Υγείας  ανήσυχοι χρόνια τώρα  προειδοποιούσαν για τα επερχόμενα  και δυστυχώς επαληθεύτηκαν .

Η κυβερνητική πολιτική  πιστή  στο δόγμα της διάλυσης της Δημόσιας  Υγείας τελικά  το κατάφερε   και η αποτίμηση  του έργου της σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωματείου του Νοσοκομείου αυτή τη στιγμή είναι : μηδέν  (0 ) μόνιμοι Παθολόγοι και  μηδέν ( 0)  μόνιμοι  Αναισθησιολόγοι   και (01) Πνευμονολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο  Κεφαλονιάς !

                                   Απαιτούμε

  • Να προσληφθούν εντατικολόγοι και εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό για να λειτουργήσει ΤΩΡΑ η ΜΕΘ.
  • Να αντιμετωπιστούν τα επείγοντα και οξυμένα προβλήματα, που «παγώνουν» και ακυρώνουν τη λειτουργία τμημάτων και τομέων.
  • Να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ΓΝΝ Αργοστολίου στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου, στα Κέντρα Υγείας, τα Αγροτικά Ιατρεία, στις δομές Ψυχικής Υγείας και στο ΕΚΑΒ του Νομού.

   Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   Σταματούλα   Τσιμάρα                  Ιωάννης  Μικελάτος

«Λήψη απόφασης για στήριξη των διωκόμενων πολιτών  για τις κινητοποιήσεις  ενάντια των εγκαταστάσεων  ανεμογεννητριών  . »

        Ο σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων  Δήμου Κεφ/νιάς συνήλθε  σε τακτική συνεδρίαση την Πέμπτη 14   Οκτωβρίου    2021 στο  χώρο του κλειστού Γυμναστηρίου και συζήτησε το Θέμα   που αφορά  την στήριξη των διωκόμενων πολιτών  για τις κινητοποιήσεις  ενάντια των εγκαταστάσεων  ανεμογεννητριών  . »    και ομόφωνα  αποφάσισε την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος :

                                      ΨΗΦΙΣΜΑ

Συμπαράστασης  στους  συμπολίτες μας   που διώκονται για τις κινητοποιήσεις  ενάντια των εγκαταστάσεων  ανεμογεννητριών

Ένας σχεδόν  μήνας είχε περάσει μόνο από το κτύπημα  του Ιανού το Σεπτέμβριο του 2020  στην πολύπαθη περιοχή της Σάμης που ακόμη και σήμερα εξακολουθεί να υφίσταται τις συνέπειες του  ,  όταν  τον Οκτώβριο του 2020  άραξε στο λιμάνι της Σάμης  καράβι που μετέφερε τις ανεμογεννήτριες για τον «εμπλουτισμό» του Αιολικού Πάρκου.

 Ο Δήμος και οι κάτοικοι  της πληγείσας περιοχής και φορείς ,  αγανακτισμένοι αντέδρασαν  για να μην τοποθετηθούν νέες ανεμογεννήτριες στις πλημμυρόπληκτες   περιοχές της  Σάμης και της  Πυλάρου, προκειμένου να   παρεμποδιστούν τα πλημμυρικά φαινόμενα  που συστηματικά πλέον αντιμετωπίζουν οι εν λόγω περιοχές και προσωρινά  σταμάτησαν  την εκφόρτωση ανεμογεννητριών

Ένα χρόνο μετά ήλθε η κλήση σε απολογία και πιθανή  δίωξή τους .

 Εκφράζουμε  τη διαμαρτυρία μας  για τις διώξεις κατά συμπολιτών μας που  πήραν μέρος στις κινητοποιήσεις,  ενάντια στην εγκατάσταση νέων  ανεμογεννητριών στο νησί μας  , εμποδίζοντας  την εκφόρτωση τους στο λιμάνι της Σάμης και  δηλώνοντας σαφέστατα  την αντίθεση τους  στην εγκατάσταση νέων  ανεμογεννητριών αφού  που τις θεωρούν  υπαίτιες  για τις πλημμύρες   ενώ παράλληλα απαιτούσαν να γίνουν άμεσα έργα ολοκληρωμένης αντιπλημμυρικής προστασίας.

Καταδικάζουμε οποιαδήποτε σχέδιο  ποινικοποίησης των αγώνων  των πλημμυροπαθών συμπολιτών μας και όσων βρέθηκαν στο πλευρό του δίκαιου αγώνα τους

Στεκόμαστε Αλληλέγγυοι   και  συμπαραστεκόμαστε  στους διωκόμενους συμπολίτες μας και απαιτούμε  να σταματήσει κάθε ανακριτική και οποιαδήποτε άλλη διαδικασία δίωξης και να μπει η υπόθεση στο αρχείο.

   Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   Σταματούλα   Τσιμάρα                  Ιωάννης  Μικελάτος
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις