Μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν.Ε. ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ  –

ΤΟΜΕΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ & ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Στο άρθρο 104 του Ν. 4823/2021 προβλέπεται η αξιολόγηση των σχολικών μονάδων με εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα στους μαθητές της Στ’ Τάξης του Δημοτικού και της Γ’ Τάξης του Γυμνασίου. Στο άρθρο 107 προβλέπεται επίσης ότι τα σχολικά συμβούλια θα έχουν αρμοδιότητα τη χρηματοδότηση στις υλικοτεχνικές υποδομές των σχολικών μονάδων από άλλες πηγές πλην της τακτικής κρατικής επιχορήγησης.

Για όσους διαβάζουν πίσω από τις νομοθετικές διατάξεις, είναι προφανής η επιδίωξη της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για την υποβάθμιση και κατηγοριοποίηση των σχολείων. Καθίσταται επίσης σαφές ότι ιδιωτικοί φορείς, “χορηγοί” θα εμπλέκονται στην εκπαιδευτική λειτουργία υποκαθιστώντας την κρατική χρηματοδότηση και εποπτεία.

Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, σήμερα, προβαίνουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας με αίτημα τη κατάργηση του Ν. 4823/2021 (Νόμος Κεραμέως) αλλά και του αντεργατικού Ν. 4808/2021 (Νόμος Χατζηδάκη) που παρεμποδίζει το δικαίωμα στην απεργία.

Στην πατρίδα μας, όπου η Δωρεάν Παιδεία θεσπίστηκε μόλις το 1964 από την Κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου, οι εφαρμοζόμενες πολιτικές του Υπουργείου Παιδείας υπηρετούν μόνο την ίδρυση κολλεγίων και την παροχή παιδείας διαφορετικών ταχυτήτων.

Στα νησιά μας, όπου οι μαθητές στοιβάζονται σε προκάτ αίθουσες, όπου τα κενά των εκπαιδευτικών αναπληρώνονται στο μέσο της χρονιάς, όπου κλείνουν επιτυχημένα τμήματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής θα στέκεται αλληλέγγυα στους αγώνες για τη διατήρηση του Δημοσίου και Δωρεάν χαρακτήρα της Παιδείας. Η μόρφωση θα αποτελεί πάντοτε για εμάς, το σημαντικότερο μέσο για την κοινωνική πρόοδο.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις