Η Παγκόσμια Ημέρα Ζώων και η ευθύνη μας απέναντί τους

Η Παγκόσμια Ημέρα Ζώων και η ευθύνη μας απέναντί τους

 

Ο τρόπος που ως κοινωνία, ως πολίτες και ως άνθρωποι συμπεριφερόμαστε στα ζώα καθρεφτίζει τον χαρακτήρα μας.

Με την 4η Οκτωβρίου να έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Ζώων μας υπενθυμίζει τις υποχρεώσεις μας απέναντί τους και την ευθύνη μας να οργανώσουμε το αναγκαίο δίχτυ προστασίας και σεβασμού της ζωής κάθε ζώου.

Πρόσφατα μάλιστα, με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα, 416.829 ευρώ από πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ κατευθύνονται προς την  ίδρυση και λειτουργία Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς από το Δήμο Αργοστολίου.

Στα καταφύγια αυτά παρέχεται άσυλο και φροντίδα στα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, μέχρι να εκδηλωθεί ενδιαφέρον από πολίτες για την υιοθέτησή τους.

Κανένα ζώο αδέσποτο- κανένα κακοποιημένο.

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων υπάρχει για να μας επισημαίνει την ευθύνη μας απέναντι στα ζώα· όχι μόνο σήμερα αλλά κάθε μέρα.

 

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις