Εντυπωσίασε η έκθεση του εικαστικού θεσμού Βόρειας Ελλάδας “Τέχνης Φλόγα” στο KONTOKALI BAY RESORT & SPA στην Κέρκυρα

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ Η ΕΚΘΕΣΗ  ΤΟΥ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ‘’ΤΕΧΝΗΣ ΦΛΟΓΑ ‘’ ΣΤΟ KONTOKALI BAY RESORT & SPA ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η νέα έκθεση του εικαστικού θεσμού Βόρειας Ελλάδας ΤΕΧΝΗΣ ΦΛΟΓΑ που ήταν αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και στον Ιωάννη Καποδίστρια και πραγματοποιήθηκε  στους φιλόξενους χώρους του ξενοδοχείου Κontokali Βay Resort & Spa στην Κέρκυρα.

Οι εκπρόσωποι του εικαστικού θεσμού ο ιδρυτής και διαχειριστής Σταύρος Δεληγιάννης ,η δικηγόρος, νομικός σύμβουλος Ζαφειρώ Χατζοπούλου, ο καλλιτεχνικός διευθυντής – ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς,η επιμελήτρια, πολιτικός επιστήμων Έφη Δεληγιάννη και ο επιμελητής ,συνεργάτης Σωτήρης Τάλκος υποδεχθήκαν πλήθος φιλότεχνων, καλλιτεχνών και επισήμων στην έκθεση .                                          Σε ιδιαίτερη επίσκεψη δέχθηκαν την αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Χρυσούλα Τόμπρου που με ενθουσιασμό τους συνεχάρη και τους μετέφερε τον χαιρετισμό της Δημάρχου Kέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπης Υδραίου .

Έργα κορυφαίων Ελλήνων καλλιτεχνών, ζωγράφων, γλυπτών, αγιογράφων, κατασκευαστών συγκρότησαν το φετινό δρώμενο τέχνης και πολιτισμού σε μια συνάντηση Φεστιβαλικού χαρακτήρα .  Στα εκθέματα διακρίναμε αποδόσεις των Γιάννη Μόραλη, Αλέκου Φασιανού, Μαριλένας Φωκά, Τάκις ,Γιάννη Κανελόπουλου , Σύνης Αναστασιάδη ,Θέμη Κελέκη, Άρη Ασσαργιωτάκη , Κορίνας Κομπολίτη, Νίκου Ζάρρα , Κώστα Μπεκιάρη , Γιώργου Γαζέα(Φλοέλ) , Γιάννη Μυτράκα, Άγγελου Κουγιουμτζή, Δημήτρη Ναλμπάντη , Γιάννη Ζαχαρόπουλου, Αυγητίδη, Δελημπαίδη ,Μπότσιου, Δόρβα και άλλων.

Ο εικαστικός θεσμός ΤΕΧΝΗΣ ΦΛΟΓΑ που έχει έδρα την Καβάλα πρωταγωνιστεί από τις αρχές του νέου αιώνα στην πολιτιστική σκηνή με εκθέσεις επίπεδου , events, happenings και performances στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε συνεργασία με Υπουργεία, Δήμους, Πρεσβείες, Νομαρχίες, Περιφέρειες . Είναι εκπαιδευτικός και πολιτιστικός φορέας εγγεγραμμένος στα μητρώα του Υπουργείου Πολιτισμού με λειτουργικό διαμέτρημα σε μέρη της χώρας και με ανταπόκριση σε προσκλήσεις από πόλεις του κόσμου. Οι παραγωγές του εκτός από τα ΜΜΕ έχουν καταγραφεί στην έγκριτη ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια της Bικιπαίδεια.

Ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του θεσμού, ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς επεσήμανε για την τωρινή έκθεση :

‘’Πραγματοποιήθηκε ένα ακόμη πρωτοποριακό δρώμενο, συνέχεια ανάλογων διοργανώσεων κύρους που σήμερα επεκτείνεται με καίριο αντιστάθμισμα στην εποχή της δοκιμασίας . Από τα επιβλητικά αποκτήματα της πολυάριθμης και επιλεκτικής συλλογής  που συνέχεια ανανεώνονται ένα μέρος  εκτέθηκε φέτος . Μαζί με  επιτεύγματα από ελληνικές και διεθνείς εκθέσεις. Συλλήψεις που βραβεύτηκαν και απέσπασαν επιδοκιμαστικές κριτικές. Καινοτόμες καταθέσεις με έντεχνη αποτύπωση στις οποίες η δεξιότητα της καλαισθησίας έδενε με την ευρηματικότητα των συμβολισμών. Οι καίριες απεικονίσεις της τεχνικής  ανέδειξαν μια σημαίνουσα διάσταση με ικανοποιητικό περιεχόμενο. ΄΄.

Ο δημιουργός, εμπνευστής, μαικήνας της τέχνης  και διαχειριστής του εικαστικού θεσμού Σταύρος Δεληγιάννης επεσήμανε: ’’Με χαρά και πίστη παρά τις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζουμε στις μέρες αυτές τα πολιτιστικά γεγονότα  που δημιουργούμε  συνεχίζονται με ιδιαίτερη επιτυχία . Αναγνωρισμένοι και καταξιωμένοι καλλιτέχνες  είναι πάντα κοντά μας, εξελίσσονται και οι συνθέσεις τους λειτουργούν θεραπευτικά για όλους .Είμαστε εντυπωσιασμένοι από το  υψηλό επίπεδο προσέγγισης καθώς και για την άρτια διοργάνωση μας πράγματα για τα οποία  δεχόμαστε ασταμάτητα επαίνους και επιβραβεύσεις ’’.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις