Νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς – Κανένα ζώο αδέσποτο, κανένα ζώο κακοποιημένο

Νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς – Κανένα ζώο αδέσποτο, κανένα ζώο κακοποιημένο

Χθες 15 Σεπτεμβρίου μίλησα στην Ολομέλεια της Βουλής για το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο:  «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Πρόγραμμα «ΑΡΓΟΣ»

https://bit.ly/3zfrZAr

Στην ομιλία μου τόνισα τη σημασία του προγράμματος «ΑΡΓΟΣ» για ένα θέμα που απασχολεί την καθημερινότητά μας εδώ και δεκαετίες.

Δημιουργείται ένα πλαίσιο σήμανσης και καταγραφής των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων και θεσμοθετείται η συνεργασία μεταξύ κράτους, τοπικής αυτοδιοίκησης, επιστημόνων και φιλοζωικών οργανώσεων για τη βελτίωση της ζωής των ζώων συντροφιάς.

Δημιουργούνται κανόνες για τη λειτουργία των καταφυγίων και αποσαφηνίζεται ο ορισμός της κακοποίησης ζώων. Διευκολύνεται και οργανώνεται ο μηχανισμός υιοθεσίας ζώων.

Όλοι είμαστε ευγνώμονες προς τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και τους συμπολίτες μας που για πολλά χρόνια εθελοντικά φρόντισαν και διέσωσαν τα αδέσποτα ζώα. Διέσωσαν σε πολλές περιπτώσεις την αξιοπρέπεια της κοινωνίας μας και ευαισθητοποίησαν τους πολίτες για την ανάγκη ευζωίας δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις