Τα σχολεία ανοίγουν και πάλι όπως ακριβώς έκλεισαν πριν ενάμιση χρόνο

Τα σχολεία ανοίγουν και πάλι όπως ακριβώς έκλεισαν πριν ενάμιση χρόνο

Τα σχολεία άνοιξαν σήμερα Δευτέρα και, με ευθύνη της κυβέρνησης, η κατάσταση είναι χειρότερη και πιο επικίνδυνη για τους μαθητές και την ίδια την πορεία της πανδημίας.

Οι  11.000 διορισμοί, που έκανε η κυβέρνηση πριν περίπου ένα μήνα- μέρος των 15000 διορισμών, που είχε σχεδιάσει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν χάσει τις εκλογές τον Ιούλιο  του 2019, είναι προφανές ότι δεν λύνουν το πρόβλημα της διαχείρισης της πανδημίας, αφού εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά κενά στην στελέχωση των σχολείων, παρά την πρόσληψη και αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Αντί για περισσότερες τάξεις, όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη, ώστε να μην στοιβάζονται 27 μαθητές σε κάθε αίθουσα, η κα Κεραμέως ανοίγει και πάλι τα σχολεία όπως τα έκλεισε.

Αντί για δωρεάν μοριακά τεστ σε μαθητές και καθηγητές δυο φορές την εβδομάδα, πετούν το μπαλάκι στην ατομική ευθύνη με τα μειωμένης αξιοπιστίας self test.

Και το πιο επικίνδυνο απ’ όλα: με απόφαση της κας Κεραμέως ένα σχολικό τμήμα θα κλείνει λόγω κορονοϊού μόνο εάν αρρωσταίνει το 50+1 των μαθητών, ενώ οι ειδικοί προειδοποιούν πως αν δεκαπέντε παιδιά έχουν νοσήσει, τότε η διασπορά του ιού μπορεί να αφορά πάνω από 150 άτομα συνολικά.

Ο κ. Μητσοτάκης ακόμη μια φορά αποδεικνύει πως ζει στο γυάλινο πύργο του. Αδιαφορεί για τους μεγάλους κινδύνους που θα εκτίθενται από σήμερα καθημερινά χιλιάδες παιδιά και οι οικογένειές τους σε όλη την Ελλάδα.

Το σύνολο της κοινωνίας για άλλη μια φορά θα πληρώσει τις εγκληματικές επιλογές του κ. Μητσοτάκη.

Αργοστόλι 13 Σεπτεμβρίου 2021

ΤΟΜΕΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΙΘΑΚΗΣ
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις