Θεόφιλος: Δύο χρόνια στο δήμο Αργοστολίου -Άχρωμος, Άοσμος, Άγευστος

Γράφει ο Νίκος Παπαδάτος 

Δύο χρόνια πέρασαν από τότε που ο Θεόφιλος Μιχαλάτος – γνωστός μεγαλομπίζνεμαν της Κεφαλονιάς – βρίσκεται στο τιμόνι του Δήμου Αργοστολίου. Η γενική εικόνα της μέχρι τώρα πορείας του ως δημάρχου συμπυκνώνεται σε τρείς λέξεις: άχρωμος, άοσμος, άγευστος!

Κατά συνέπεια, η αποτίμηση του μέχρι τώρα παραγόμενου έργου στο μητροπολιτικό δήμο της Κεφαλονιάς είναι πενιχρή. Και στο Αργοστόλι (δεν έγινε τίποτα το σπουδαίο) αλλά και στα χωριά οι παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής είναι πολύ κατώτερες του αναμενόμενου.
Ο γράφων είχε επισημάνει από την αρχή ότι το team Θεόφιλου –ως νέα δημοτική Αρχή – δεν είχε ούτε όραμα ούτε στρατηγικό σχεδιασμό, και όταν στην πολιτική δεν έχεις όραμα και στρατηγική (και χρηματοδοτικούς πόρους βέβαια) δεν πας πουθενά!

Η Δημοτική Αρχή Θεόφιλου περιμένει τώρα – ως …σωσίβιο!- το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», μήπως και ξεκινήσουν κάποια έργα υποδομής στο Δήμο Αργοστολίου (και στα χωριά) στη δεύτερη διετία της. Μακάρι να γίνει έτσι, και να παραχθεί κάποιο χειροπιαστό έργο.

Αλλά ξέρετε τι λέει ο λαός;

Η καλή μέρα φαίνεται από το πρωϊ!..


ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ:

Δεν ξέρω αν υπάρχει η Αγία Τριάδα όπως περιγράφεται στα Ευαγγέλια: Πατήρ, Υιός και Αγιο Πνεύμα. Προσωπικά μου φαίνεται ακατανόητη η τριδιάστατη θείκή ύπαρξη. Όμως ξέρω πολύ καλά ότι υπήρξε, υπάρχει και θα υπάρχει μία άλλη Θεϊκη Αγία Τριάδα στο καλλιτεχνικό στερέωμα: την αποτελούν ο Μίκης Θεοδωράκης με τη θεϊκή μουσική του (Πατήρ), ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης με τη Θεϊκή φωνή του (Υιός) και οι ποιητές Οδυσσέας Ελύτης, Γιάννης Ρίτσος και Γιώργος Σεφέρης με τους θεϊκούς στοίχους (Αγιο Πνεύμα)! Αυτή η Αγία Τριάδα δημιούργησε ένα μοναδικό καλλιτεχνικό – πολιτιστικό επίτευγμα που θα μείνει ζωντανό ανά τους αιώνες, θα αποπνέει Ελλάδα, και θα διδάσκει τις Αξίες της ζωής και τη σημασία της ανθρώπινης ύπαρξης στα πέρατα της Οικουμένης!

«Πάλεψα με το θάνατο» δηλώνει στην εφημερίδα «Δημοκρατία» ο γνωστός Εφραίμ. Μα γιατί φοβάται το θάνατο ο εν λόγω ιερωμένος; Ως πραγματικός χριστιανός δεν θα έπρεπε! Αυτό δεν είναι το μήνυμα της Αναστάσεως του Χριστού; Οτι υπάρχει μετά θάνατον ζωή; Εκτός κι αν «Ολα είναι ένα ψέμα…» που μας λέει και η μακαρίτισσα Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, στο γνωστό σουξέ που τραγούδησε με μοναδικό τρόπο ο ΜΕΓΑΛΟΣ Στέλιος Καζαντζίδης.

Για τη 3η του Σεπτέμβρη 1974 όταν ο μεγάλος πολιτικός Ηγέτης Ανδρέας Παπανδρέου ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ κ.λπ. δεν θα σας γράψω εγώ σήμερα. Θα σας μεταφέρω όμως αυτολεξεί τι έγραψε πρόσφατα ο γνωστός δεξιός δημοσιογράφος – εκδότης της εφημερίδας «ΕΣΤΙΑ» Μανώλης Κοττάκης:
«Ο Ανδρέας Παπανδρέουου έχτισε το κοινωνικό κράτος και έβαλε στο παιχνίδι της ευημερίας τους μη προνομιούχους. Το 1/3. Μεγάλη αλλαγή»!

Ταύτα. Και οψόμεθα

Αναδημοσίευση ekefalonia.gr
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις