Το Θεατρικό Εργαστήρι Σύγχρονης Τέχνης Κεφαλονιάς παρουσιάζει το έργο του Δ. Χαριτόπουλου “Αυγά Μαύρα”

ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ Δ. ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΥΓΑ ΜΑΥΡΑ ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΠΑΝΟΥ ΒΑΡΔΑΚΟΥ.

ΣΤΙΣ 26 & 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΥΛΕΙΟ ΧΩΡΟ ΞΕΝΙΑ ΣΤΙΣ 9:00μμ
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ.
Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΔΙΟΝΥΣΗ ΔΕΜΠΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΙΚΗΣ ΝΤΕ ΡΟΖΑΡΙΟ.

Τα ”Αυγά Μαύρα” είναι ίσως το κορυφαίο αντιπολεμικό έργο που γράφτηκε με αφορμή τον εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα.

Ο Διονύσης Χαριτόπουλος παρουσιάζει με μοναδικό τρόπο την Ιστορία του Σπύρου και της Μαρίας, δύο αδέλφια που είχαν την ατυχία? Να έχουν πατέρα Αντάρτη.

Μία αληθινή ιστορία, ένα σπάραγμα ψυχής, ένα ΥΠΑΡΚΤΟ πρόσωπο, μια γυναίκα, σε ένα χωριό της Ρούμελης που μαγνητοφώνησε ο Χαριτόπουλος.

Είναι τραγικό ότι η εποχή του εμφύλιου είναι μία ιστορική περίοδος της πατρίδας μας που έχει αποσιωπηθεί από τα βιβλία της ιστορίας. Οι περισσότεροι έχουμε ακούσει ιστορίες, από πρώτο ή δεύτερο χέρι, ανάλογα με την οπτική αυτού που αφηγείται. Όμως πέρα από τα βιβλία τους εγκάθετους, τις πολιτικές- όπως βολεύουν τον καθένα- αναλύσεις, υπάρχει και η πραγματική ζωή.

 Η ιστορία του Σπύρου και της Μαρίας χτυπά κατακούτελα τους φανατικούς της κάθε πλευράς. Δύο αδέλφια που μεγάλωσαν μέσα στα χρόνια του εμφύλιου που τους σημάδεψαν και επιβίωσαν, έκαναν οικογένειες, δικά τους παιδιά μπορεί να θεωρούνται και ”τυχερά” παιδιά .

Αλλά όπως θα δούμε ζωή δεν έζησαν!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΒΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

https://www.facebook.com/media/set?vanity=726826797434849&set=a.4157702301013931
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις