Δεν κάνουν όλοι 15 Αύγουστο κύριε Θεοχάρη… ” Ανακοίνωση της τομεάρχη Τουρισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης Κ. Νοτοπούλου

Δεν κάνουν όλοι 15 Αύγουστο κύριε Θεοχάρη…

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να αγνοεί τους εργαζόμενους. Όπως καταγγέλλει  η ΠΟΕΕΤ η Κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει κανένα απολύτως μετρό στήριξης, καταδικάζοντας τους σε πλήρη οικονομική εξαθλίωση, όχι μόνο τώρα αλλά και για τον χειμώνα αφού δεν θα είναι δικαιούχοι επιδόματος ανεργίας.

14 Αυγούστου κι οι εργαζόμενοι στον κλάδο του τουρισμού επισιτισμού βρίσκονται για άλλη μια φορά «κρεμασμένοι» στο κενό. Πολλά ξενοδοχεία δεν θα ανοίξουν ούτε και φέτος, οι εγκύκλιοι για υποχρεωτικές επαναπροσλήψεις στον κλάδο δεν εφαρμόζονται, ολόκληρες κατηγορίες εργαζομένων όπως οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και οι μουσικοί μοιάζουν να είναι ανύπαρκτοι για την Κυβέρνηση, ενώ οι εποχικοί εργαζόμενοι στον κλάδο του επισιτισμού συνεχίζουν να μην έχουν λάβει την παραμικρή βοήθεια.

Η κυβέρνηση οφείλει να ακούσει την κραυγή αγωνίας της ομοσπονδίας.

Να στηρίξει οικονομικά, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, τους εργαζομένους του τουρισμού-επισιτισμού που δεν δούλεψαν φέτος.

Να καλύψει τα ένσημα τους για φέτος.

Να μην ισχύσει καθένα πλαφόν ενσήμων στην χορήγηση του επιδόματος ανεργίας.

Και να βρει λύση με τα ένσημα τις περιόδου του 2020.

Για τους αρμόδιους υπουργούς μάλλον τα ζητήματα φαντάζουν ασήμαντα. Το καλοκαίρι συνεχίζει ανέμελο…
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις