ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΟΚΑΜΩΜΑΤΑ στον Δήμο Αργοστολίου

ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΟΚΑΜΩΜΑΤΑ στον Δήμο Αργοστολίου

 

Τα Παραμυθοκαμώματα είναι οι λέξεις οι καμωμένες από όνειρα. Οι λέξεις που μπαίνουν στη σειρά και γίνονται ιστορίες. Είναι μία ιδέα που παίρνει σάρκα και οστά κατά καιρούς μαζί με άλλους εκλεκτούς συνεργάτες όπως τους αφηγητές Γιώργο Ευγενικό και Αμάντα Γεραρχάκη ή τους μουσικούς Γιάννη Ανθόπουλο, Γιάννη Ψαριώτη, Εμμανουήλ Παλιάκη, Νατάσα Ταπάκη.

Λίγα λόγια για την αφηγήτρια

Η Βιργινία Κοκκίνου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη που φιλοξενεί τη μισή Ελλάδα. Από μικρή ανήσυχο πνεύμα, ήθελε να γίνει δημοσιογράφος, τραγουδίστρια, ηθοποιός αλλά τελικά επέλεξε τη μετάφραση για να μπορεί να γνωρίζει μέσα από τις λέξεις τους ανθρώπους και τον κόσμο τους. Έτσι ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Από μικρή της άρεσε να γράφει ποιήματα και να λέει στα αδέρφια της δικά της παραμύθια, συνήθεια που, από ότι φαίνεται, δεν την έσβησε ο χρόνος, γιατί όλο και κάτι σκαρώνει με τις λέξεις. Αυτό το παιχνίδι με τις λέξεις ίσως να την οδήγησε και στη Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών. Παράλληλα, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής για Ενήλικες και Παιδιά (Μεταίχμιο, e-learning ΚΠΑ), θεατρικής μετάφρασης και μετάφρασης παιδικής λογοτεχνίας (Metaφραση). Μιλάει 4 γλώσσες, παίζει πιάνο και τραγουδά. Τώρα πια εκτός από το ταξίδι στις γλώσσες του κόσμου ταξιδεύει και με τις ιστορίες ανακαλύπτοντας για άλλη μια φορά πόσο μαγική είναι η ζωή, αρκεί να τη δεις μέσα από τα μάτια του παραμυθά.

11/8 ΒΑΛΣΑΜΑΤΑ, στο Πολιτιστικό Κέντρο

12/8 ΦΑΡΣΑ, στον Προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου

13/8 ΒΛΑΧΑΤΑ, στην πλατεία

17/8 ΠΟΡΟΣ στο Αμφιθέατρο «Γεράσιμος Πεντόγαλος»

18/8 ΚΑΡΔΑΚΑΤΑ, στην πλατεία

19/8 ΛΑΚΗΘΡΑ, στην πλατεία

20/8 ΔΙΛΙΝΑΤΑ, στην πλατεία

Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 8.30μμ και η Είσοδος είναι Ελεύθερη.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις