Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και εκδρομέων στον Εθνικό Δρυμό Αίνου & στην περιοχή του Τηλεγράφου (Περιαστικό Δάσος Αργοστολίου) από τη Δευτέρα 09 Αυγούστου 2021 έως την Παρασκευή 13 Αυγούστου

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και εκδρομέων στον Εθνικό Δρυμό Αίνου & στην περιοχή του Τηλεγράφου (Περιαστικό Δάσος Αργοστολίου) από τη Δευτέρα 09 Αυγούστου 2021 έως την Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021.

 

 

Σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 09 Αυγούστου 2021 από τη δύση του ηλίου μέχρι και την Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021 έως τις 08:00 το πρωί ο Εθνικός Δρυμός Αίνου & η περιοχή του Τηλεγράφου (Περιαστικό Δάσος Αργοστολίου) θα παραμείνουν κλειστά για όλους, καθώς σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας η κατηγορία κινδύνου για την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας θα αντιστοιχεί στο βαθμό επικινδυνότητας 3 ή και 4 και ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς θα είναι ιδιαίτερα αυξημένος, λόγω και του ότι διανύουμε περίοδο παρατεταμένου καύσωνα.

Επιπλέον, απαγορεύεται οποιαδήποτε δραστηριότητα, όπως αυτές ορίζονται στο αρ.: ΦΕΚ. 138/Α΄/05.08.2021, όπως παρατάθηκε με το αρ.: ΦΕΚ. 3661/Β’/08.08.2021.

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου θα μεριμνήσει να ενημερώνει τις αρμόδιες αρχές  για την εφαρμογή του μέτρου.

Παρακαλούνται τα τοπικά ΜΜΕ όπως διευκολύνουν την ενημέρωση του κοινού.

Παρακαλούνται οι κάτοικοι του νησιού όπως συνεργάζονται με τις αρμόδιες υπηρεσίες για την εφαρμογή του μέτρου και την προστασία του Εθνικού Δρυμού Αίνου.

 Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Π.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & Π.Ε. ΙΘΑΚΗΣ

 ΣΤΑΥΡΟΣ  Π. ΤΡΑΥΛΟΣ

 

                                                  
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις