Η Παράσταση «Κεφαλλονίτικες Ιστορίες» στα Μακρυώτικα

Σήμερα, Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021 θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση “Κεφαλλονίτικες Ιστορίες” στο θέατρο του Δημοτικού Σχολείου στα Μακρυώτικα. Η παράσταση παίρνει τον τίτλο της από το ομώνυμο βιβλίο του Σπύρου Α. Σκιαδαρέση. Με τις δικές του ιστορίες συναντιούνται οι Ιστορίες, τα Μυστήρια κι οι Στοχασμοί του Ανδρέα Λασκαράτου.

Το κείμενο διακρίνεται για το τοπικό γλωσσικό ιδίωμα των Επτανήσων (γεμάτο ιταλικές λέξεις), των θρύλων και της Ιστορίας της Κεφαλλονιάς. Η πρωτότυπη μουσική – ειδικά γραμμένη για την παράστασή – εκτελείται ζωντανά στη σκηνή, όπως και τα τραγούδια που ερμηνεύουν οι 4 ηθοποιοί με τον Συνθέτη Κώστα Χαριτάτο παρόντα.

Οι συντελεστές της παράστασης είναι στην πλειοψηφία, Κεφαλλονίτες: οι τρεις γυναίκες ηθοποιοί (Νικολέτα Βλαβιανού, Μαρία Τσιμά, Αμαλία Αρσένη), ο άντρας ηθοποιός Κυριάκος Μαρκάτος, ο συνθέτης Κώστας Χαριτάτος και η σκηνογράφος-ενδυματολόγος μας Λουκία Μινέτου.

Ώρα έναρξης: 21:00 – Δημοτικό Σχολείο Μακρυωτίκων

  • Οι εκδηλώσεις του Δήμου έχουν ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ.

  • Στις εκδηλώσεις θα τηρηθούν τα μέτρα για την προστασία από την διασπορά του Covid 19 (πχ. Αποστάσεις, μερική πληρότητα).

Από το Γραφείο Τύπου
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις