«Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός»-Παρασκευή και Σάββατο 30 & 31 Ιουλίου 2021, τη θεατρική παράσταση της Καλλιτεχνικής Εταιρείας ART, με τίτλο «ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ»

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

 

Με το θεσμό «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός», που συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού επιχειρεί φέτος το καλοκαίρι να συνδέσει την αρχαία ελληνική παράδοση με το σύγχρονο πολιτισμό με ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που εκπονήθηκε και θα υλοποιηθεί με την στήριξη των κάτωθι πολιτιστικών οργανισμών: Εθνικό Θέατρο, Εθνική Λυρική Σκηνή, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, MOMus, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας – Θράκης, Λύκειο Ελληνίδων, Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πολιτιστικός Οργανισμός ΝΕΟΝ.

Η πρώτη φάση του προγράμματος θα διαρκέσει από 18 Ιουλίου έως 30 Σεπτεμβρίου 2020 και περιλαμβάνει 270 εκδηλώσεις θεάτρου, μουσικής, χορού και εικαστικών σε 122 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, σε 43 περιφερειακές ενότητες της χώρας.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας και Ιθάκης συμμετέχει για πρώτη φορά στην επιτυχημένη δράση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, φιλοξενώντας στο Κάστρου του Αγίου Γεωργίου για δύο μέρες Παρασκευή και Σάββατο 30 & 31 Ιουλίου 2021, τη θεατρική παράσταση της Καλλιτεχνικής Εταιρείας ART, με τίτλο «ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ».

 Ο τίτλος της παράστασης προέρχεται από το ομώνυμο βιβλίο του Σπύρου Α. Σκιαδαρέση. Με τις δικές του ιστορίες συναντιούνται τα μυστήρια κι οι στοχασμοί του Ανδρέα Λασκαράτου. Ο Σκιαδαρέσης εμπνέεται από τη ζωή και την παράδοση του τόπου. Ο πυρήνας των Ιστοριών του βασίζεται στην πραγματικότητα. Χρησιμοποιεί το κεφαλονίτικο ιδίωμα για να περιγράψει έθιμα, τόπους και χαρακτήρες της Κεφαλονιάς του τέλους του 19ου αιώνα και των αρχών του 20ού. Ο Λασκαράτος, πνεύμα ανυπότακτο με διεισδυτική και κριτική ματιά, άλλοτε διακωμωδεί κι άλλοτε καταγγέλλει τα κοινωνικά ήθη των συμπατριωτών του, με όπλα το ολόδροσο χιούμορ, τη σάτιρα και την πνευματική του οξυδέρκεια.

Με τη μουσική της παράστασης να εκτελείται ζωντανά στη σκηνή από τον συνθέτη και τους ηθοποιούς, τα έργα των δύο συγγραφέων ζωντανεύουν στο Κάστρο Αγίου Γεωργίου, συνομιλώντας με την επτανησιακή παράδοση και το σήμερα.

Συντελεστές

Σύνθεση κειμένων – Σκηνοθεσία: Γιάννης Αναστασάκης

Σκηνογραφική επιμέλεια – Κοστούμια: Λουκία Μινέτου

Μουσική: Κώστας Χαριτάτος

Σχεδιασμός φωτισμών: Γιάννης Ζέρβας

Φωτογραφίες: Ζώης Τριανταφύλλου-Σφακιανάκης

Βοηθός σκηνοθέτη: Ανδρομάχη Παπαδοπούλου

Τεχνική υποστήριξη: Αλέξανδρος Νταβρής

Διεύθυνση & οργάνωση παραγωγής: Καλλιτεχνική Εταιρεία ART

Ηθοποιοί: Νικολέτα Βλαβιανού, Μαρία Τσιμά, Αμαλία Αρσένη, Κυριάκος Μαρκάτος

Ώρα έναρξης παράστασης: 21:15                                Ώρα προσέλευσης: 20:45

Η εκδήλωση προσφέρεται δωρεάν από το ΥΠ.ΠΟ.Α. και απαιτείται η προσκόμιση του εκτυπωμένου ή ψηφιακού εισιτηρίου κατά την είσοδο στον χώρο. Το μόνο αντίτιμο για την παράσταση είναι το εισιτήριο του αρχαιολογικού χώρου του Κάστρου (3 ευρώ, μειωμένο 2 ευρώ).

Ενημερώνουμε ότι η παράσταση είναι SOLD OUT. Διευκρινίζεται ότι δεν προβλέπονται προσκλήσεις και δικαίωμα εισόδου έχουν μόνο όσοι έχουν κάνει κράτηση.

Επισημαίνεται ότι όλοι υποχρεούνται να τηρούν τους υγειονομικούς κανόνες ασφαλείας για την προφύλαξη από τον Covid – 19. Η χρήση μη ιατρικής μάσκας από τους θεατές είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής τους στο χώρο της παράστασης (είσοδος στο χώρο, τοποθέτηση στις θέσεις, παραμονή στο χώρο και έξοδος από αυτόν).

Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, πριν την έναρξη της εκδήλωσης.

Ο Προϊστάμενος της Εφορείας

ΔΡ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΑΚΗΣ

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις